fbpx

Rodi kerék- és abroncskínálat a Eurobike-on

A portugál kerék- és abroncsgyártó neve a megfizethető árszínvonalú, megbízható abroncsok és kerékszettek szinonimája – és nemcsak hazánkban, hanem Európa majd’ minden országában. A 2016-os kínálat két részre osztható: a prémium BlackJack sorozatban rendkívül magas technikai színvonalat képviselő alumínium- és karbonabroncsos kerékszettek találhatók, de az aerodinamikus kardküllős, ipari csapágyas hagyományos „gazdaságos” Rodi-választék továbbra is kapható lesz.

Ez a "Mi oldalunk"!

Ez a “Mi oldalunk”!

A friedrichshafeni dizájnosan berendezett Rodi standon megtekinthettük az új fejlesztéseket, amely egyértelműen a magasabb minőségi szint felé mutat. Szerencsére az árszint a fejlődéssel nem tart lépést! Az Ibériai félsziget bohém életére a súlyos gazdasági válság nyomja rá bélyegét: nem mindegy, hogy a bicajkerék mennyibe kerül, és ha egy mód van rá, az legyen tartós és erős. Tehát a helyi bicajosok igényei, lehetőségei – legyenek közlekedők vagy hobbi sportolók – hasonlóak a mieinkhez, azaz számunkra is a Rodi széles kínálata képviseli az ésszerű választást.

Népszerű modell hazánkban az Airline EVO - ár/érték arányát nehéz elvitatni!

Népszerű modell hazánkban az Airline EVO – ár/érték arányát nehéz elvitatni!

A Rodi érdekes marketingstratégiát követ azzal, hogy nem a gyártó nevére teszi a hangsúlyt, hanem a modellnévre. Így nálunk a Vuelta, az Airline vagy az Excalibur elnevezés már-már fogalomnak tekinthető, a jól ismert modellfelirat után mindössze apró betűs „Made by Rodi” terjeszti a portugál gyártó kiérdemelt hírnevét. Standjukon egyértelműen elkülönült az általános használatra tervezett paletta a Rodi által Portugáliában készült prémium kategóriás BlackJack kínálattól.

Az itthon is igen népszerű Rodi modellek technológiai tartalma nem annyira a teljesítményre kihegyezett, ellenben Európa szerte bicajosok százezrei közlekednek rajtuk, évente “kilométermillókat” abszolválva! Ebben a sorozatban találhatók a hazai piacon elterjedt és méltán népszerű modellek: az Airline vagy az Excalibur termékcsalád, amely az Rodi stand piros oldalán kapott helyet. A bemutatót kezdjük ezzel a szegmenssel, mindazonáltal szem előtt tartva, hogy a portugál gyártó ma már rendkívül fejlett technikai színvonalra képes, egyértelműen a piac élvonalában halad.

A kerékpározás valódi célja a közlekedés, a kikapcsolódás, illetve a test karbantartása! A kerekek ideális esetben az átlagfelhasználó igényeit szolgálják, nem az élversenyzőkét, ahol teljesen mások az igények és az elvárások. A hagyományos Rodi kínálatában az országúti használatra tervezett Airline EVO modell képezi a csúcstechnikát, amely megbízható, stabil, strapabíró, aerodinamikus kardküllős és ipari csapágyas konstrukció. Egyáltalán nem nevezhető „fapadosnak”, mindazonáltal egy versenyspecifikus kerékszett árából egy életre megoldhatjuk a bicajozáshoz szükséges futásteljesítményt.

[divider scroll_text=”Rodi kerék- és abroncskínálat a Eurobike-on”]
A Rodi a divattrendeket is pontosan követi, így az Airline EVO elérhető fekete vagy fehér színben, 20/24 küllőt számolhatunk, választhatóan Shimano vagy Campagnolo rendszerű sort fogad, de kapható duplamenetes pályaagyszettként is EVO Fixie néven. A 31 mm magas aerodinamikus abroncsprofil alkalmazása 900/1195 grammos tömegadatot eredményez. Az Airline EVO felniként is kapható lesz. A Blaster kerékszett alacsonyabb abroncsprofillal nyújtja az Airline EVO technikai színvonalát 815/1120 gramm mellett. A Blaster felniként akár 15 mm belső szélességgel is elérhető, ezzel igazodva a mai ballonosabb köpenyek felé mutató országúti trendhez.

Az országúti választék további eleme a Stylus abroncs, amely nem aeroprofilos, ellenben az AIRLINE EVO-nál lényegesen könnyebb. Érdemes megemlíteni, hogy a portugál gyártó kevesebb furatszámmal is kínál abroncsokat, ami hiánypótló termék a hazai piacon, tekintettel a ritkább küllőszámú pótalkatrészek nehézkes beszerzésére.

A hazai boltokban jövőre az alábbi Rodi országúti termékek közül válogathatsz!

Országúti kerékszettek:

  • AIRLINE EVO
  • BLASTER
  • EVO FIXIE

Országúti abroncsok:

  • AIRLINE EVO
  • BLASTER
  • STYLUS

[divider scroll_text=”Rodi kerék- és abroncskínálat a Eurobike-on”]
2016-os_rodi-kerek-felni-ujdonsagok 24MTB vonalon 26”, 29-er és 650B MTB kerékméretben továbbra is kapható az XC felhasználásra tervezett Excalibur kerékszett és abroncsmodell. Ezen felül elérhető lesz DH és Freeride változatban is. Az Airline-hoz hasonlóan itt a tartósságon, a megbízhatóságon, illetve a megfizethető árszinten van a hangsúly, amely ugyebár nehezen összeegyeztethető a végletekig optimalizált tömeggel.

A hazai boltokban 2016-ban a következő modelleket keresd!

MTB kerékszettek:

  • BLACK JACK DH480
  • EXCALIBUR XC 26″
  • EXCALIBUR XC 27,5″
  • EXCALIBUR XC 29″

MTB felnik:

  • BLACK JACK DH480
  • EXCALIBUR XC 26″
  • EXCALIBUR XC 27,5″
  • EXCALIBUR XC 29″
  • SKORPION

MTB V-fékes:

  • FREEWAY

Trekking kerékszettek:

  • FREEWAY
  • SKORPION

Trekking abroncsok:

  • FREEWAY
  • SKORPION
A sötét oldal mindig csábító... főleg ha ilyen "gyümölcsök" csüngnek a fán!

A sötét oldal mindig csábító… főleg ha ilyen “gyümölcsök” csüngnek a fán!

Karbonabroncsok, agyak többféle méretben, országúti és MTB felhasználásra...

Karbonabroncsok, agyak többféle méretben, országúti és MTB felhasználásra…

A Rodi Eurobike stand “sötét mágia” oldalára átlépve a dinamikusan fejlődő BlackJack szekciót tekinthettük. Itt világossá vált, hogy a portugál gyártó manapság méltó vetélytársa a legpatinásabb nevű kerékgyártóknak, termékeiket a profi kerékpárversernyők is előszeretettel használják. Például a három 2016-os karbonkerék modell mind karbon agytesttel rendelkezik, 38 vagy 55 mm-es abroncsprofillal szingós vagy peremes rendszerként kapható, természetesen húzott kardküllőkkel és aluniplivel fűzve. Tömegük 1280 grammtól indul. MTB karbonkerék is szerepel a kínálatban 29-er vagy 650b kerékméretben, bőségesnek mondható 23 mm-es szélességgel, belső nélküli felhasználás lehetőségével, 28 húzott küllővel fűzve, átütőtengelyes változatban, akár 1670 grammos tömegadattal.

Hegesztett vagy illesztékes tubeless MTB kerekek akár fatbike-okhoz is!

Hegesztett vagy illesztékes tubeless MTB kerekek akár fatbike-okhoz is!

A BlackJack kínálatban egyéb sorozatok is található: a hegesztett illesztésű, pillekönnyű alu kerékszettek országúti felhasználásra Scappare, tárcsafékes cyclocross/gravel bike-okhoz Sniper modellnéven lesznek elérhetők. Új belső nélküli modell a Ready19/21/23/25 – a legkeskenyebb országúti/cyclocross/gravel, utóbbi három modell két méretben MTB felhasználásra, így akár Fatbike-okhoz is alkalmas. Illesztékes szerkezetű abronccsal rendelkező kerékszett az országúti R1800 és a tárcsafékes cyclocross/gravel Stradalle, ezen felül a Smuggler és a DH480 MTB modell többféle méretben és szélességben is elérhető lesz 2016-ban. Érdemes megjegyezni: a BlackJack még “belépő” szinten is alumínium küllőanyákat és húzott küllőket alkalmaz!

További információ a forgalmazó honlapján.
(x)

[divider scroll_text=”Rodi kerék- és abroncskínálat a Eurobike-on”]

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo