fbpx

Reális magyar eredmények a pályakerékpáros világbajnokságon

Magyar szempontból ma befejeződtek a küzdelmek a Hongkongban rendezett pályakerékpáros világbajnokságon, Szalontay Sándor sprintben, Lovassy Krisztián scratch- és pontversenyen indult.

Lovassy Krisztián és Szalontay Sándor

Lovassy Krisztián és Szalontay Sándor (Fotó: bringasport.hu)

Szalontay az elmúlt évek munkája után úgy tűnik stabilizálta helyét a sprinterek elitjében, a 10 másodperc körüli kvalifikációs időeredményre bármilyen versenyen képes, de a legnagyobb világversenyeken még mindig nagyon nehéz a továbblépés. A Dr. Bátorfi AKTK versenyzője 10,084 másodperces idővel, a 27. helyen kvalifikált (eredménylista: Results_sprint_q), ami azt jelentette, hogy nagyon erős ellenfelet kap a legjobb 16 közé jutásért. A holland Harrie Lavreisen ellenében nem sikerült a továbblépés (eredménylista: Results_sprint_16). Sanyinak továbbra is sok versenyre lesz szüksége, hogy több rutint szerezzen futamokban, és még időeredményben is javulni kell kicsit, hogy a nagy világversenyeken ne a legjobbakkal kelljen mérkőznie rögtön az első körben. Természetesen a minőségi edzés lehetőségét is meg kell majd oldani ahhoz, hogy a Tokió2020 olimpiai kvalifikációs időszaknak jobb eséllyel vágjon neki. Mindez nem lehetetlen, de jól felépített, tudatos munkára, befektetett bizalomra és sok pénzre lesz szükség a sikerhez.

Az egyéni állóképességi olimpiai számban, az omniumban egyelőre sokkal rosszabb helyzetben vagyunk. Miközben a gyorsasági olimpiai számokban, sprintben és keirinben Szalontay folyamatosan versenyez a világversenyeken, világkupákon és a kisebb kategóriás versenyeken, addig omniumban gyakorlatilag semmilyen előrelépés nem történt az elmúlt években annak érdekében, hogy magyar versenyző, mint olimpiai kvótafutó jöhessen szóba, a hongkongi vb-n sem volt magyar induló, ami az új olimpiai formátum első tesztje (négy mezőnyszám egy napon belül). Jelenleg az idősebbek közül Lovassy Krisztiánra, a fiatalabbak közül Filutás Viktorra lehetne építeni képességeik alapján, de egyelőre hiányzunk az UCI-omnium ranglista első oldalairól. Lovassyt a szakvezetés részéről folyamatosan a pályasport “betétszámaivá” degradálódott scratch-en és a pontversenyen kapott lehetőséget a mögöttünk álló időszakban, ezekben a számokban sikerült kvalifikálni a vb-re is. Krisztián tehetségéhez mérten helytállt Hongkongban, scratchen a 23 fős mezőnyben 12. lett (eredménylista: Results_scratch), a mai pontversenyen pedig hajrát is nyerve a 9. helyet szerezte meg 24 indulóból (eredménylista: Results_point).

Gratulálunk a srácoknak a vb-n nyújtott teljesítményükhöz!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo