fbpx

Rajtol a Szebeni Kör, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb presztízsű versenye

10410470_723186264406564_4465970611736999826_nKontinentális csapatunk, az Utensilnord részvételével rajtol holnap, július 17-én a Szebeni Kör, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb presztízsű versenye.

Habár még csak a negyedik kiírásánál tart, mégis régiónk egyik leginkább várt szakaszversenye a Szebeni Körverseny. A Szlovén Kör ugyan a résztvevő csapatok szempontjából jóval nívósabb, az útvonal tekintetében ellenben már keleti szomszédunk sincs sokkal elmaradva.

A viadal első két kiírását a bolgár Vladimir Koev illetve a spanyol Victor De La Parte kettőse nyerte. A tavalyi esztendőben ellenben már 2.1-es besorolással Pro-Kontinentális csapatok részvételével rajtolt a megmérettetés, amelynek trónját végül a közismert Davide Rebellin (CCC Polsat Polkowice) hódította el. Hazánk kiválósága Kusztor Péter pedig az előkelő negyedik helyen zárt.

Mondhatni a szokásos keretek között zajlik majd a július 17. és 20. között megrendezendő verseny is.

Szakaszok:

prolog

Prológ: Nagyszeben 2,3 km

1szakasz

1. szakasz: Nagyszeben – Bilea-tó 162,5 km

2szuakasz

2. szakasz: Nagyszeben – Szebenjuharos 160 km

3aszakasz

3/a. szakasz: Nagyszeben – Nagyszeben 17 km csapatidőfutam

3bszakasz

3/b. szakasz: Nagyszeben – Nagyszeben 158,7 km

Egyértelmű, hogy az első és a második szakasz lesz a legnehezebb, amelyek közül konkrét királyetapot talán még választani sem lehet. A meseszép Bilea-tó felé vezető úton három kategorizált emelkedő várja a mezőnyt, melyek közül az utolsó a Bilea-tó kaptatója 22,6 kilométer hosszú, átlagban 6,1 %-os, helyenként viszont 12 %-os meredekséggel bír. A második szakasz négy emelkedője közül szintúgy a hegyi befutó tűnik előzetesen a legkeményebbnek, hisz a Szebenjuharos meredeke 14,8 kilométer hosszú átlagban 5,5 %-os, helyenként pedig 9 %-os meredekséggel bír. Habár az ezt megelőző Dobra-Jina átlag 8,6 %-os fala sem lesz piskóta.

A szervezők előzetesen 22 csapatot hívtak meg, akik között idén is ott lesz a Pro-Kontinentális Androni Giocattoli-Venezuela illetve a CCC Polsat Polkowice kettőse.

További kiemelt kontinentális sorok: Adria Mobil (szlovén), Amplatz-BMC (osztrák), Christina Watches-Kuma (dán), LKT Team Brandenburg (német), MG Kvis-Trevigiani (olasz), SP Tableware (görög), Synergy Baku (azeri), Verandas Willems (belga).

A viadalon az Utensilnord csapata és Kusztor Péter (Amplatz-BMC) képviseli majd hazánkat. Az Utensilnord kerete: Dér Zsolt, Lengyel Zoltán, Gennaro Maddaluno, Alessandro Mazzi, Pelikán János, Rózsa Balázs és Daniele Scampamorte.

Ami az esélyeket illeti, az előzetes rajtlista alapján a tavalyi dobogósok közül senki sem lesz ott a rajtnál. A lengyel CCC Polsat csapatánál a cseh Josef Cerny-t jelölték meg kapitánynak, míg az Androni háza táján az Antonio Parrinello, Diego Rosa, Emanuele Sella alkotta trióra lesz érdemes figyelni. További kiemelendő nevek: Sigurd Nesset (Froy-Bianchi), Niels Vandyck (Verandas Willems), Mattia Frapporti (MG Kvis-Trevigiani), Stefan Schumacher (Christina Watches-Kuma) és természetesen Kusztor Péter (Amplatz-BMC).

Remek versenyre van kilátásunk, bízzunk a minél jobb magyar szereplésben.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo