fbpx

Quintanat zavarja, hogy csalónak tartják

Már csak egy hét és kezdődik a Vuelta a España, amely könnyen lehet, hogy az idei év legizgalmasabb háromhetes versenye lesz. Kolumbia első Giro győztese bizonyítani akar, a nemzetközi sajtó viszont még mindig “arról a bizonyos napról” beszél…

quintana

Marco Pantani 1998-as Giro-Tour és Alberto Contador 2008-as Giro-Vuelta duplája után Nairo Quintana lehet az első, aki két nagy háromhetes körversenyt nyer egy szezonban. No, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen nem kevés olyan szereplője lesz a Spanyol Körversenynek, akik közül egyesek még soha (például Joaquim Rodriguez), mások 2014-ben nem nyertek (Froome, Contador) még Grand-Tour-t, úgyhogy a sikerért minden bizonnyal komolyan meg kell majd küzdenie.

Quintana rózsaszín ködben

Quintana rózsaszín ködben

Az újságírók a közelgő nagy összecsapás okán megszólaltatták a fiatal kolumbiait, többek között ismét a Stelvio lejtmenetében történt esetről kérdezték. Quintana nem egy hirtelen haragú személyiség, így sokadszorra is válaszolt a kérdésekre:

Nyugodt vagyok, hiszen tudom, hogyan nyertem, viszont amikor azt mondják, hogy csaltam, azt kell, hogy mondjam nekik: ez nem így történt és nyugodtan nézzék meg hogyan fejlődtem (az évek során). (…) Olyanok pletykálnak és beszélnek az esetről, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mi történt. És az az igazság, hogy ez engem idegesít.

A Movistar versenyzője egyébként pénteken szokásos stílusában oktatott a Burgosi Körversenyen. A hegyi befutós szakaszon kilenc másodpercet adott a végig csak a szélárnyékában lobogó Daniel Moreno-nak (Katusha), így átvette a vezetést az összetettben is, s nagy eséllyel meg is nyeri a nyíltan felkészülési állomásként programjába illesztett egyhetest. Hogy aztán a forma marad-e, illetve elég lesz-e a Vuelta piros trikójához az egyelőre talány. Mindenesetre a Movistar keretét nézve a csapatra nem lehet majd panasza…

A Movistar 2014-es szűk Vuelta kerete (a kilencedik személyről még nem döntöttek):

VALVERDE Alejandro
ANTON Igor
MALORI Adriano
HERRADA José
IZAGIRRE Gorka
CASTROVIEJO Jonathan
ERVITI Imanol
QUINTANA Nairo

.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo