fbpx

Pontokat gyűjtött az Utensilnord Marco Pantani emlékversenyén!

Az elmúlt hétvégén ismételten két fronton szerepeltek hazánk egyetlen kontinentális csapata, az Utensilnord-Ora24.eu versenyzői. Mialatt az olasz sor odahaza vitézkedett, addig a magyarok válogatottként a szomszédos Szlovéniában pedáloztak.

Marco Zamparella

Marco Zamparella

Immáron tizedik alkalommal került megrendezésére a legendás Marco Pantani tiszteletére kiírt Memorial Pantani 1.1 kategóriás Europe Tour verseny. A Lugo és Cesenatico közötti viadalon természetesen rajthoz állt az Utensilnord Ora24.eu olasz sora is. A Franco Gini irányította csapat Gabrielle Bosisio, Andrea Masciarelli, Simone Masciarelli, Alessandro Mazzi, Federico Rocchetti, Daniele Scampamorte és Marco Zamparella hetesével szerepelt. Mintegy 200 kilométer várt a 14 csapat 108 kerekesét felvonultató mezőnyre, napos, kellemes 25 fokos időjárásban.

13 kilométer megtétele után Alessandro Proni (Vini Fantini – Selle Italia) és Alexander Serov (RusVelo) kettősének sikerült ellépnie. 50 kilométert követően az előnyük már több mint hat percre rúgott, ám ekkor a Lampre-Merida gárdája állt az élre. A Montevecchio emelkedőjének első megmászása közben Serov leszakadt Proniról, majd nem sokra rá be is olvadt a mezőnybe. Az emelkedő második teljesítésekkor 13 fő vált el a karavántól, többek között a Franco Pellizotti és Fabio Felline (Androni Giocattoli) kettőse is. Ekkora már természetesen Proni is megrogyott. 20 kilométerre a céltól azonban őket is megfogták, így következhetett a mezőnyhajrá, amelyet végül a remek formában lévő Sacha Modolo (Bardiani CSF Inox) nyert Enrico Rossi (Meridiana Kamen) és Andrea Piechele (Ceramica Flaminia) előtt.

Csapatunk versenyzője Marco Zamparella ismét fantasztikus eredményt elérve az előkelő hatodik helyen érkezett, amelyért 16 Europe Tour pontot zsebelhetett be, míg Andrea Masciarelli 12. pozíciójával megszerezte első 3 pontját az Utensilnord színeiben.

Eközben a magyar sor egy része válogatott színekben állt rajthoz az immár hatodik alkalommal megrendezett Croatia – Slovenia 1.2-es egynaposán. A viadal természetesen a szokásoknak megfelelően az osztrák Tchibo Kupa részét is képezte. Az Adria Mobil csapata által szervezett 178,3 kilométeres megmérettetés pályája az első 31 kilométert követően lépte át a horvát-szlovén határvonalat, majd mintegy 105 kilométer megtétele, illetve a 380 méteren magasodó Studenec megmászása után még négy kisebb, egyenként 18,2 km karikát foglalt magába. A körözések alatt két dombocska nehezítette a karaván dolgát. A mezőny sem volt gyenge hisz 12 kontinentális, 7 regionális klub valamint 3 válogatott vett részt a viadalon.

A Stubán Ferenc szövetségi kapitány által dirigált mieink a Bernárd Bendegúz (Bianchi KE), DérZsolt, Holló Botond, Kenyeres Ábel, Kusztor Péter és Lovassy Krisztián (mindannyian Utensilnord) alkotta hatossal utaztak.

A viszonylag nehéz pályán végül csak 79 kerekesnek sikerült célba érkeznie, akik közül a jövőre már a Trek World Tour csapatában szereplő osztrák Riccardo Zoidl (Gourmetfein Simplon) győzedelmeskedett honfitársa Dominik Hrinkow (Vorarlberg) és Klemen Stimulak (Adria Mobil) előtt. Legjobb magyarként Dér Zsolt az előkelő tízedik helyen érkezett, míg Kusztor Péter a 26. +7 mp illetve Kenyeres Ábel az 59. pozícióban +2:27 zárt.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo