fbpx

POC TECTAL trail/enduro fejvédő

Egy országúti és egy gyermek modell után egy trail/enduro fejvédő bemutatása következik a POC-tól, ami nem más, mint a TECTAL. A svéd gyártó az enduro kategóriában is a nevéhez hűen minőségi terméket alkotott, csupa-csupa innováció és fejlett technológia a TECTAL, akárcsak az országúti modellnél itt is egyedi megoldásokat alkalmazott a gyártó, a védelemé és a hatékony szellőzésé a főszerep, természetesen alacsony tömeg és tökéletes illeszkedés mellett.

POC_Octal

A fejvédő alapját a kiváló minőségű EPS habból készült, aramid szálakkal megerősített belső rész alkotja, melyre egy egy darabból készült, kifejezetten erős, magas igénybevételre gyártott polikarbonát héj került. Ez a két réteg “összeolvasztva” egy nagyon erős egységet képez, ami alkalmassá teszi a fejvédőt kemény, agresszív trail/enduro használatra. Ezenfelül a tarkónál és a halántéknál extra mennyiségű anyag került beépítésre, ezzel megnövelve a kiemelt fontosságú részek védelmét. A napfénytől és a vékonyabb ágaktól egy masszív, állítható sild védi arcunkat. Ehhez a védelemhez viszonylag alacsony tömeg párosul, a TECTAL mindössze 340 gramm M/L méretben.

POC_Octal

Szellőzést tekintve az egyik legjobb trail/enduro fejvédő a piacon, ugyanazon az elven tervezte meg a POC a TECTAL szellőzését, mint az OCTAL-nál, sok apró szellőzőnyílás helyett kevés, de annál nagyobb méretű került rá, melyen keresztül bőséges levegő áramlik be a sisakba, a pontosan megtervezett csatornákon továbbhalad és végül elhagyja a fejvédőt, ezzel hatékonyan hűtve viselője fejét. Szélcsatornákban is tesztelte a svéd gyártó a rendszerét és arra az ereményre jutott, hogy mind hűtés, mind aerodinamika terén mérhetően jobb, mint a hagyományos megoldások. A szivacsokon sem spórolt a POC, a legjobbakat tette ebbe az enduro sisakba, összetételüknek köszönhetően speciális hőmérséklet szabályozó képességgel rendelkeznek, hatékonyan vezetik el az izzadtságot és gyorsan száradnak meg.

POC_Octal

A három méret és a gyártó saját fejlesztésű három dimenziós fejméret állító rendszere, mely könnyedén, egy kézzel kezelhető, nagyon finom lépésekben állítható, tökéletes illeszkedést tesz lehetővé. A magasságállításra pedig a fejvédő belsejében több lépcsőben van lehetőségünk. A pántok, mint minden csúcs POC sisakban, közvetlenül a fejvédő belsejéhez kapcsolódnak és finom tapintású bőrbarát anyagból készültek. A pántok hosszát egy speciális “csattal” tudjuk állítani, ami kialakításának köszönhetően megakadályozza, hogy a pántok a fülünkhöz érjenek.

POC_Octal

RECCO reflektor is található a fejvédőn, ami ha bajba kerül az ember, kifejezetten jól jöhet, segíti a mentésben résztvevők munkáját. A RECCO technológiát elsősorban a sí balesetekhez, főleg a hó alá beszorulóknak, fejlesztették ki, egy hullámokat kibocsátó szerkezet (deflektor), ami akkor jelez, ha a bajba került ruházatán megtalálható a reflektor, visszaverődnek róla a hullámok. Tehát a TECTAL egy igazán elsőrangú fejvédő, olyan sisakot alkotott vele a POC, ami bármilyen trail/enduro használatra alkalmas, nem ismer kompromisszumot, minden tekintetben a maximumot nyújtja. Három méretben és kilenc színben elérhető.

JELLEMZŐK:
>
Trail/enduro használatra fejlesztett fejvédő
>EPS hab belső
>Egy darabból készült sisak kialakítás
>Polikarbonát külső héj
>Aramid megerősítés
>Megnövelt halánték és tarkó védelem
>Fejlett 3 dimenziós fejméret állító rendszer
>A rögzítőpántok közvetlenül a sisaktesthez kapcsolódnak
>RECCO reflektor
>Állítható sild
>3 méretben: XS/S, M/L (55-58cm), XL/XXL(59-62cm)
>Több színben

Tömeg: 340 gramm (M/L méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 63990 Ft.

További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján
http://www.k2-bike.hu
www.pocsports.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo