fbpx

POC POCito Crane: Stílus és védelem

A POCito Crane a nem mindennapi formáiról híres svéd gyártó gyermekeknek szánt modellje, melynek alapjául a díjnyertes Crane modell szolgált. Minőségben és árban a prémium kategóriát célozza meg, messze a legdrágább a gyermek fejvédők között, de megjelenésében és védelemben is a csúcson van. Nézzük mit kaphatunk ezért az árért!

POC_POCITO_CRANE

 

A POC-ról elsőre mindenkinek a nem szokványos kinézetű fejvédők jutnak eszébe (konkrétan, mintha egy nagy hungarocell gömbből kifaragtak volna egy sisakot), de azt tudni kell, hogy elsősorban a védelemre fordít különleges figyelmet a gyártó, a svédek ezt nem szokták a véletlenre bízni pl. Volvo. A POCito Crane, mint minden fejvédő ebben a kategóriában, In-Mold technológiával készült, a maximális védelemért a két fajta sűrűségű EPS hab felel, a külső réteg keményebb, ez a nagyobb erőket tompítja, a belső pedig puhább, ez a kisebb erőket veszi fel, ilyen megoldással más gyártóknál nem igazán lehet találkozni. A fejvédő egy extra kemény héjat is kapott, ami megakadályozza, hogy a sisak behorpadjon, a túlságosan bátor vagy a folyamatosan “eső-kelő” gyerekek fejét is garantáltan megvédi.

POC_POCITO_CRANE

 

A szellőzésre is gondolt a POC, hiszen a gyerekek ugyanúgy képesek leizzadni kerékpározás közben és ugyanúgy nem kedvelik, ha “megfő” a fejük a sisakban, mint felnőtt társaik. Ezt megelőzendő 10 nyílás és némi légcsatorna került a fejvédőre a megfelelő hűtés érdekében.

POC_POCITO_CRANE

 

Természetesen fejméret-állító rendszer is került a POCito Crane-be, amit meglepő módon a gyártó nem látott el semmilyen fantázianévvel, a mechanika valójában pofonegyszerű, elromlásbiztos, tönkretehetetlen, kifejezetten gyermek fejvédőbe való. Bár a lazítása kicsit macerás a tekerős rendszerekhez képest, de legalább a gyerekek egykönnyen nem tudják túl lazára állítani és emiatt esésnél is a helyén marad a sisak. A pántok közvetlenül a sisak oldalához kapcsolódnak és maga a pántrendszer is igényes, tág határok közt állítható. A szivacsozása kivehető, ezáltal kimosható, nem fog belerohadni a fejvédőbe pár használat után.

POC_POCITO_CRANE

 

Egy gyermek fejvédőnél a védelem és kényelem mellett fontos a megjelenés is, ebben is élen jár a POCito Crane. Nem csak a felnőtt szemeknek, hanem a gyerekek is azonnal feltűnik a sisak színe, külseje, látszik rajta, hogy igényes termékről van szó, a fluo narancs szín látványossá teszi a fejvédőt, a gyerekek többsége biztos szívesen veszi majd fel. Ezenkívül ennek a színnek még más funkciója is van, a láthatóság. Sokkal gyorsabban észre fogják venni az autósok ebben a fejvédőben a kerékpárost, mintha valamilyen átlagos színű sisakot viselne, nem véletlenül készülnek ilyen színben láthatósági mellények is. Ezenfelül fényvisszaverő matricák is találhatók a POCito Crane-en, sőt még matrica szett is jár hozzá, amire akár személyes információinkat is ráírhatjuk baleset esetére.

JELLEMZŐK:
>Kifejezetten gyerekeknek tervezték
>Két sűrűségű hab belső
>Extra keménységű külső héj a horpadások ellen
>In-Mold konstrukció
>Méretállító rendszer
>Jól szellőző felépítés
>A rögzítőpántok közvetlenül a sisaktesthez kapcsolódnak
>Jól látható fluoreszkáló narancs szín
>Fényvisszaverők
>Matrica szett a személyes információk számára
>Sisakzsák
>2 méret, XS-S (51-54cm), M-L (55-58cm)
>2 színben

Tömeg: 350g (M-L)
Ajánlott fogyasztói ár: 29990 Ft.

További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján
http://www.k2-bike.hu
http://www.pocsports.com/eu/pocito-crane/10554.html#start=4

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo