fbpx

Pinot legyőzte Nibalit az Il Lombardián

Thibaut Pinot nyerte az Il Lombardiát, mellyel megszerezte az első monument győzelmét. A francia kerekes sokáig haladt együtt Vincenzo Nibalival, de végül sikerült megszabadulnia az olasztól és magabiztos előnnyel elsőként haladt át a célvonalon.

Az Il Lombardia az egyike a legnagyobb egynapos klasszikus versenyeknek, amivel gyakorlatilag véget ér az európai országúti versenyszezon. Az észak-olaszországi verseny 241 km-es távja komoly emelkedőket tartogat, melyek a garanciák arra, hogy minden évben izgalmas viadalt láthatunk.

Az idei verseny első felében többen próbálkoztak szökéssel a “síkon”, de az igazán esélyesek a cél előtt 70 km-rel kezdődő Madonna del Ghisallo-ra vártak, amiről szinte nulla pihenés után a verseny legnehezebb hegye, a 6,7 km hosszú, átlag 8,7 %-os Colma di Sormano következik. Itt indult meg a legjobb szlovén bringás Primoz Roglic is, akihez később Vincenzo Nibali és Thibaut Pinot is csatlakozott. Hátulról a mezőnyből többen is próbáltak a hármasra felérni és velük tartani, de senki nem bírta tartósan a tempójukat, sőt idővel Roglic is leszakadt a francia-olasz duóról.
A cél előtt kb 20 km-rel található 3,9 hosszú, 10,4%-os Civiglio-n Pinot meg akart szabadulni Nibalitól, ami többszöri támadás után a hegy tetejére sikerült is neki és így maradék 14 km-t a célig már egyedül tette meg 32 másodperc előnnyel megnyerve a versenyt. Nibalit az üldözők utolérték, viszont az olasz sztárban maradt annyi, hogy az utolsó kilométereken még indított egy kemény támadást, amivel megszerezte a második helyet. A dobogó harmadik fokára a “mezőnyhajrá” győztese Dylans Teuns állhatott.

Eredmény:

1 Thibaut Pinot (Fra) Groupama – FDJ 5:53:22
2 Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain – Merida 0:00:32
3 Dylan Teuns (Bel) Bmc Racing Team 0:00:43
4 Rigoberto Uran (Col) Team EF Education First – Drapac P/B Cannondale
5 Tim Wellens (Bel) Lotto Soudal
6 Ion Izagirre Insausti (Spa) Bahrain – Merida
7 Rafal Majka (Pol) Bora – Hansgrohe
8 Domenico Pozzovivo (Ita) Bahrain – Merida
9 Daniel Martin (Irl) Uae Team Emirates 0:00:48

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo