fbpx

Peák Barna duplázott, Benkó Barbi első országúti OB címét szerezte

A július elsején rendezett Országúti Országos Bajnokság szinte kivétel nélkül minden kategóriában komoly csatákat hozott, a legnagyobb természetesen az elit+U23-as férfiak mezőnyében volt, ahol Valter Attila (U23) tudott nyerni, az elit bajnoki mezt pedig Peák Barna szerezte meg. Az elit nőknél Benkó Barbi okozott meglepetést, a verseny végén magabiztosan verte Király Mónit.

Reggel 9-kor még hűvös időben a legfiatalabbak futamaival kezdődött az országúti OB Komlón. A következő rajtidőpont 11.10 volt, ahol már az elit női mezőny mérte össze erejét. Üde színfolt volt, hogy ebben a mezőnyben már 20 nő nevezett előzetesen, köztük a legjobb XCO versenyzőnk Benkó Barbi is. Ő és Király Móni kettőse két kör alatt leszakított mindenkit az emelkedőkön és onnantól fogva a maradék 5 kört együtt teljesítve tették meg. Az utolsó körben a cél előtti hosszabb emelkedőn Barbi döntötte el a versenyt, egy kemény támadással leszakította Király Mónit és végül 47 másodperc előnnyel ért célba. A mezőnyhajrán Temela Eszter volt a leggyorsabb, aki így 2017 után 2018-ban is a bronz éremnek örülhetett.

Az elit+u23-as férfi mezőny rajtja a tervezett 14.45-höz képest egy picit csúszott, de 15 órakor már kint voltak a pályán a legerősebb férfiak. Az esélyesek közül Pelikán János technikai problémák miatt hamar kiszállni kényszerült a versenyből, ezenkívül a kemény tempó gyorsan megrostálta a mezőnyt és amire számítani lehetett beigazolódott, rengeteg Pannon-os tekert az első bolyban. Vígh Zoltán (KONTENT DKSI) és Szatmáry András (Pannon Cycling Team) mutatták be a verseny leghosszabb szökését, közel a verseny felét elmenésben töltötték, ezzel fárasztva a konkurens csapatokat. Először Szatmáryt fogta be a főmezőny, majd Vígh sem kerülhette el a sorsát, mindketten sokat tettek csapatukért.

Az utolsó kör kezdetén keményen egymásnak estek a versenyzők, Peák húzott egy-egy keményet az emelkedőkön. Valter Attila indított támadást, melyre nem reagáltak a többiek, valószínűleg mivel U23-ba nevezett ezért hagyták elmenni, így haza is ért és megnyerte az abszolútot és az U23-as kategóriát. Mögötte Gönczy Gergő (KONTENT DKSI) ért célba szintén U23-asként, majd következett az elitek sprintje, ahol Peák Barna (KONTENT DKSI) győzte le Dina Mártont (Pannon Cycling Team), a 3. helyen pedig Simon Péter ért célba.

Annyit még érdemes megemlíteni az OB-val kapcsolatban, hogy a pálya szuper volt, az út minőségével sem voltak problémák, jóval a hazai átlag fölött van és maga a domborzat is sokat hozzá tett ahhoz, hogy izgalmas versenyt láthassunk (ilyen pályán kell OB-t rendezni – szerk.). Viszont a versenyzők és a csapatvezetők mind egyetértettek abban, hogy az útbiztosítás borzalmas volt, szembe forgalom és hátulról a kocsisorba befurakodó autók mellett kész csoda, hogy nem történt baleset a verseny közben.

Eredmények:

U13
1. Pakot András Gusztáv (Kőbányai Torna Club)
2. Hancz Tamás (SZENYOR SE)
3. Dorogi Alex Martin (Kőbányai Torna Club)

WU15
1. Kőszegi Bianka (KSI)
2. Fischer Fanni (Hungarofondo)
3. Sáry Boglárka (KSI)

U15
1. Magyar Gergő (GYAC)
2. Bán Benedek (SZSZKE)
3. Fischer Márk (Hungarofondo)

WU17
1. Neubauer Eliza (SZINGO-Fehérvár)
2. Tircsi Andrea (KSI)
3. Kovács Judit (KONTENT DKSI)

U17
1. Mészáros Bence (KSI)
2. Bajorfi Ádám (GYAC)
3. Miksa Csobán (Hungarofondo)

WU19
1. Buzsáki Virág (Pavé  Cycling Academy)
2. Bajorfi Eszter (GYAC)
3. Honos Csenge (KSI)

U19
1. Tomka Boáz (Dr. Bátorfi Agria KTK)
2. Forray András (KSI)
3. Mészáros Ábel (KONTENT DKSI)

Elit nők
1. Benkó Barbara (Ghost Factory Racing)
2. Király Mónika (SC Michela Fannini)
3. Temela Eszter (SZINGO-Fehérvár)

U23
1. Valter Attila (Pannon Cycling Team)
2. Gönczy Gergő (KONTENT DKSI)
3. Szöllősy Ferenc (Pannon Cycling Team)

Elit férfiak
1. Peák Barnabás (KONTENT DKSI)
2. Dina Márton (Pannon Cycling Team)
3. Simon Péter (Pannon Cycling Team)

Részletes eredménylisták:
komlo_ob eredmények.pdf

 

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo