fbpx

Parti András újra a toppon

Parti András győzelmével zárult a hétvégén a horvátországi Samobor városában megrendezett C1-es besorolású olimpiai krossz futam. Az elmúlt idők negatív szériája után a Waberer’s Areus MTB Team versenyzője ismét megtalálta a győzelemhez vezető utat.

Parti András

Parti András

András újra jó formában, kiváló teljesítménnyel versenyzett. Már az első körben az élre állt és hamar kialakított 20 másodperc előnyt az üldözőivel szemben. Ezt az előnyt a verseny végére 1,5 percre növelte.

nagy előnnyel az élen

nagy előnnyel az élen

„Hosszú szünet után ismét a dobogón, ráadásul a tetején! Sok gondolat kering most a fejemben a nehéz idők után, de ezt majd később kiírom magamból. Most csak annyi, hogy „never give up”!” – tette közzé közösségi oldalán az olimpiai kvótafutó versenyző.

a dobogó tetején

a dobogó tetején

Parti teljesítményével 60 UCI pontot szerzett Magyarországnak, ezzel tovább erősítve a férfiak kvótát érő pozícióját a riói olimpiára. A Waberer’s Areus MTB Team-ből még Vigh Zoltán és Csielka Márk vett részt a viadalon. Zoli a 11. helyen végzett (8 UCI pont), Csielka Márk egy bukás miatt nem tudott bekerülni a pontszerző legjobb 15-be, végül 19. helyen ért a célba.

Vígh Zoltán

Vígh Zoltán

„A hétvégén a horvátországi Samoborba utaztunk a csapattal. Parti Andris, Zoli és én. Nem teljesen pihentem érkeztem az elmúlt időszak edzései miatt, ezért elég nehezen is ment a verseny eleje. Később kezdtem magam egyre jobban érezni és folyamatosan előztem az ellenfeleket. A 4. kör végén a 15. hely környékén hajtottam, amikor egy figyelmetlenség miatt buktam egy nagyot. Kis időbe telt mire kimásztam a gödörből, hogy összeszedjem magam. Eközben sajnos páran visszaelőztek. Visszaültem a bringára, de már nem tudtam visszaállni a tempómra, többek közt a térd fájdalmaim miatt.”

Szatmáry Andráson kívül – aki mandula problémái miatt továbbra is kényszer pihenőjét tölti – az SVS Pro Team másik kiválósága, Juhász Zsolt sem vett részt a viadalon, mivel ő már elutazott az azeri Baku városába, ahol a szombati XCO futamon ő képviseli majd hazánkat az első Európai Játékokon.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo