fbpx

Parti András első idei XCO-győzelméről hazai pályán

Vasárnap rendezték a BringaMánia Veszprém Nagydíjat, amely az idei esztendőben is C2-es minősítést kapott. Az Euro One Waberer’s két válogatott versenyzője Parti András és Juhász Zsolt nagyszerű formát mutatva a mezőny elején végzett, András a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg Zsolt az ezüstérmet szerezte meg.

„Idén először álltam rajthoz itthon, ami különösen fontos volt nekem, mivel hazai közönség előtt versenyezni mindig nagyobb felelősség, főleg így az olimpia felé haladva. Illett volna helytállnom és azt hiszem végül sikerült is! Csak vasárnap, a verseny napján utaztam le Veszprémbe a kis családommal, még pont belefért egy laza pályajárás a verseny előtt, illetve egy kis pihenés az Óváros Téren. Volt azért bennem némi izgalom, mivel nem voltam benne biztos, hogy elég gyors vagyok-e. A La bressei világkupa után egy elég laza hetem volt, utána pedig szinte csak hosszú állóképességi edzéseim voltak. Szóval nem azokat az igazi gyorsító edzéseket végeztem, de ugyebár most a legfontosabb az olimpiai felkészülés.

Aránylag jól elkaptam a rajtot, harmadiknak álltam be Szilárd, illetve Zsolti mögé, majd még a várból levezető lépcsősor előtt kielőztük Szilárdot, így Zsolti húzta a sort. A lépcsősoron lefelé viszont olyan tempót ment Zsolti, hogy mire leértünk a patakhoz, már csak ketten voltunk. A kör első felében váltottuk egymást az élen, hogy eltávolodjuk a mezőnytől, majd a kör egyetlen hosszabbacska emelkedőjén Zsolti kicsit megúszott mögöttem. Még nem feltétlenül akartam elszakadni, mert volt pár kissé szeles rész, ahol jó lett volna összedolgozni, de úgy voltam vele, hogy megyek egy jó tempót, aztán meglátjuk. Végül egész jól tudtam abszolválni a néha igen meglepő, visszafordítós kanyarokat, mind lefelé, mind felfelé, így egészen eltávolodtam. Innentől kezdve lépetem oda igazán, folyamatosan nőtt az előnyöm. A célig egyedül mentem, de sikerült kétszer is hibáznom, megcsúsznom. Másodszor pont a verseny utolsó lefeléjének az utolsó 30 méterében. Sikerült is összeporoznom, a szép új bajnoki mezemet. Szerencsére ez semmi gondot nem jelentett és megnyugtató előnnyel értem a célba, elsőként! 

Nagyon jól éreztem magam a versenyen, ez a versenyközpont nagyon szép és látványos versenyt tesz lehetővé, ezért ismét sok szurkolónk volt. Külön öröm, hogy itt volt velem a családom és a barátaim is, akik ismét komoly sportteljesítménnyel felérő szurkolást adtak elő. Nagyon köszönöm mindenki másnak is a szurkolást, nagyon jól esett, hogy ennyien bíztattak, fantasztikus érzés volt így bringázni! Holnap már folytatom tovább a felkészülést az olimpiára…”– mondta Parti András

A végül ezüstérmes Juhász Zsolt bomba erős versenyzése saját magát is meglepte.

„Rég fáradtam el ennyire versenyen, sikerült jól meghajtanom magamat. Egyedül tettem meg öt kört és ez nagyon nehéz volt úgy, hogy tudtam nincsenek messze az üldözőim. Volt két hosszú sík rész a pályában, ahová jócskán befújt a szél, de talán ez az előnyömre is vált, mögöttem bolyozva gondolom nem nagyon akart senki vezetni. Amit nagyon vártam mindig az a patak átkelés volt, jól lehűtött a nagy melegben. A rajt helyszín ismét nagyon jó helyre lett kitalálva, sok turista és helyi lakos látogatott ki a helyszínre és buzdításukkal remek hangulatot csináltak. Nekem a tavalyi pálya jobban tetszett, ezen lehetne még dolgozni, hogy élvezhetőbb legyen. Most nagyon elégedett vagyok, nem számítottam ilyen helyezésre.” – mondta Zsolt a célba érkezés után.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo