fbpx

Pályakerékpáros Európa-bajnokság: Magyarország az éremtáblázaton zárt

Régóta nem örülhettünk hasonló eredményeknek világversenyen, mint ami Lovassy Krisztián révén a Pályakerékpáros Európa-bajnokság záró éremtáblázatán is olvasható: Magyarország a 13. helyet foglalja el a listán:

A 13-as szám ezúttal szerencseszám, a luxemburgi Differdange Losch kontinentális gárdájától búcsúzó 29 éves versenyzőnek annak ellenére is kijött a lépés, hogy országúti csapatánál nem volt lehetősége specifikus munkát végeznie az elmúlt években. Krisztiánban régóta benne van egy csillogó eredmény, kivételes érzéke van a versenyzéshez a pályakerékpározás mezőnyszámaiban. Ahhoz azonban, hogy hosszú távon is eredményes munkát tudjon végezni, sokkal többet kell majd készülnie speciálisan a pályás versenyszámokra is – ahogy a tegnap készült interjúban is elmondta – ennek érdekében már biztos, hogy csapatot vált a következő szezonra.

Lovassy Krisztián és Szalontay Sándor

A pályasport sprintszámaiban magányos harcosként küzdő versenyzőnk, Szalontay Sándor ezúttal nem tudott kimagasló eredményt elérni Berlinben, de tartotta stabil helyét a sprinterek elitjében, sikerrel véve a kvalifikációt. Keirinben némi balszerencséjére brutálisan erős mezőny gyűlt össze, hiába a szezon első fontos versenye volt a világkupa-sorozat előtt az Európa-bajnokság. A mai napon Sanyi sajnos az 1. fordulóból és a reményfutamból sem tudott továbbjutni. Láthatóan rengeteg futamot kellene vívnia a fejlődéshez, hogy további rutint szerezzen, mert az időeredmények alapján az erő megvan a sikeresebb szerepléshez.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo