fbpx

Ötpróba – Próbáld ki magad több sportágban és nyerj!

Nem csak az olimpikonok küzdhetnek meg önmagukkal nap, mint nap, hanem bárki számára mindennapi örömforrás lehet a sportolás. Az Ötpróba Program célja, hogy minél több ember életének szerves része legyen a testmozgás, számos sportrendezvényen próbálhatják ki magukat a próbázók, akiket teljesítményüknek megfelelően jutalmaznak.

Többségünk szívesen nézi a sportokat, szurkol az olimpián a magyar csapatnak, viszont kevesen sportolnak aktívan. Az Ötpróba Program ezen szeretne változtatni, meg szeretné mutatni az embereknek a sportolás örömeit, ezért rendezvények tucatjain ismerkedhetnek a sportkedvelők a programban található hét sporttal, a futással, az úszással, az országúti kerékpározással, a hegyi kerékpározással, az evezéssel (kajak-kenuval), a túrázással és triatlonnal.

Fotó: otprobatokioba.hu

Nem véletlen, hogy olvasóink jelentős része már találkozott az Ötpróba logóval, hiszen a kerékpározás két legnépszerűbb válfaja is a programban található, de lehetséges, hogy nem mindenki tudta, hogy mit is jelent pontosan. Nekik most bemutatjuk.

A már említett hét sportág eseményei szerepelnek az Ötpróba Programban, melyeknek teljesítéséért távtól függően pontokat lehet szerezni és a pontokat jutalmakra lehet beváltani.
Milyen ajándékokat kaphatsz? A listát itt olvashatjátok:

  • 15 pontért: Ötpróba baseballsapka
  • 25 pontért:  Ötpróba póló
  • 40 pontért: Ötpróba hátizsák
  • 60 pontért*: a 2020-as tokiói olimpián induló magyar csapat hivatalos felszerelése alapján tervezett melegítő

* Legalább 5 sportágban kell pontokat gyűjteni.

Fotó: otprobatokioba.hu

Ahhoz, hogy te is gyűjthesd a pontokat az Ötpróbán, nincs más dolgod, mint hogy regisztrálj a program honlapján, mely mindösszesen csak egyszeri 1000 Ft-ba kerül és egészen a tokiói olimpia kezdetéig kedvezményesen vehetsz részt az Ötpróbához tartozó rendezvényeken. Ezenfelül, ha vonattal mennél ötpróbázni akkor féláron utazhatsz a verseny helyszínére.

A pontszámítás részleteit az alábbi táblázatban találod:

hosszú táv pont közepes táv pont rövid táv pont
futás 21,095 km 4 10 km 2 5-7 km 1
országúti kerékpározás 100 km 4 50 km 2 25-30 km 1
hegyi kerékpározás 50 km 4 25 km 2
úszás* 5,2 km 4 2,5 km 2 1,5 km 1
kajak-kenu, evezés* 30-35 km 4 10-15 km 2
túrázás 30-35 km 4 15-20 km 2 10 km 1

* A teljesítendő táv az adott folyószakasz nehézségétől függ, ezért versenyenként változhat. További felvilágosítást a helyi szervezőktől kérhetsz.
** A teljesítendő táv az adott túraútvonal nehézségétől függ, ezért versenyenként változhat. További felvilágosítást a helyi szervezőktől kérhetsz.

Az Ötpróbához tartozó események közé nem csak versenyek tartoznak, hanem teljesítménytúrákat is találunk szép számmal, ahol a táv mellett tényleg csak magunkkal kell megküzdeni.
Az országúti események listáját ITT, a mountainbike eseményeket pedig ITT találjátok. Természetesen más sportágak eseményeire is érdemes lehet ellátogatni, hátha életünk sportját találjuk meg, de mindenesetre felejthetetlen élmény lehet egy másik sport kipróbálása is, gondoljunk csak egy izgalmas kajak-túrára vagy a sokak bakancslistáján szereplő Balaton-átúszásra.

Fotó: otprobatokioba.hu

További információk a www.otprobatokioba.hu oldalon.

Tématámogatás. Készült Magyarország Kormánya támogatásával.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo