fbpx

Óriási eredmény! Valter Attila szakaszt nyert a Tour de l’Aveniren

Valter Attila szökésből szakaszt nyert az U23-asok Tour de France-án, a Tour de l’Aveniren!

A magyar válogatott eddig még soha nem indult az egyik legnagyobb U23-as többnapos országúti versenyen a Tour de l’Aveniren, amit többnyire csak az U23-asok Tour de France-ának neveznek. Idén viszont rajthoz állt a Valter Attila, Peák Barnabás, Fetter Erik, Vas Balázs, Karl Ádám, Dina Dániel U23-as válogatott. A fiatalok végig jól szerepeltek a nemzetközi mezőnyben, viszont a 9. szakaszon olyan történt, amire kevesen fogadtak volna, történetesen egy magyar versenyző nyerte a szakaszt.

Valter Attila már a szakasz elejétől aktív volt, és sikeresen bekerült a nap szökésébe, ahol 6-an tudtak ellépni a főmezőnytől. Az előnyük 2 perc fölé nem nőhetett, mert a szökésben egy az összetettben jól álló versenyző is benne volt. A 67 km-es 3 darab 2. kategóriás hegyet és egy 1. kategóriás hegyibefutót tartalmazó szakaszon folyamatosan fogytak a szökevények a hegyeken és az utolsó emelkedőre ráfordulva gyakorlatilag már csak ketten maradtak elöl, itt Valter Attila megcsillogtatta erejét és hegyimenő képességeit és leszakította a vetélytársát. Közben a főmezőny is közeledett, de a magyar kerékpáros előnye végül kitartott és megnyerte a szakaszt. Így Bodrogi László után ő a második magyar, aki szakaszt tudott nyerni a Tour de l’Aveniren.

Reméljük ezt az eredményt a klubcsapata, a CCC Development Team is értékelni fogja, és jövőre már a WorldTour csapatban is láthatjuk.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo