fbpx

Nyár végén indulhat el a hazai versenyszezon!

Az MKSZ főtitkára levélben értesítette arról az egyesületeket, hogy a jelenlegi állás szerint mikor kezdődhet el újra a magyar kerékpáros versenyszezon. A levélből megtudhatjuk, hogy minden szakágban várhatóan nyár végétől lesznek újra versenyek, de vizsgálják azon szakágakat, ahol nézőktől elzárt területen meg lehet szervezni az adott sportrendezvényt, ugyanis a jelenleg hatályos kormányrendelet ezt lehetővé teszi. A levelet változatlan formában alább olvashatjátok:

“Tisztelt Tagegyesületek! Tisztelt Egyesületi és Csapat Vezetők!
Tisztelt Versenyzők és Edzők! Tisztelt Versenyszervezők!

A 2020. március 11-i nap, a Kormány veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelete  a teljes hazai sportélet többi szereplőjéhez hasonlóan a magyar kerékpár sport számára is az idei versenyszezon átmeneti végét jelentette, pont mielőtt a szokásos szezonnyitó versenyekkel elkezdődött volna. Azóta csaknem 50 nap telt el leginkább reménykedéssel a folytatást illetően.

A nehézségeken túl igyekeztünk néhány, a vírushelyzetben és kijárási tilalom idején is a kerékpár sportot népszerűsítő, közösségünket pedig lélekben összetartó intézkedést is foganatosítani. Válogatott versenyzőink közül néhányan a KOMÉTA szponzori támogatásával otthoni felkészüléshez és online versenyzéshez használatos görgőt vehettek át. Megteremtettük a ZWIFT versenysorozatban való részvétel lehetőségét, és a mai nappal elindult a Renault támogatásával a BringaSport KOM STRAVA bajnokság, amely szabadtéren űzhető az ország különböző pontjain és szintén a versenyek pótlását, valamint az edzettségi szint fenntartását hivatott szolgálni. Ez úton is mindenkinek köszönjük a kitartást és a türelmet.

A már említett, hatályba lépésig 50 napot kellett várnunk a Kormány 170/2020. (IV. 30.) számú, sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedésről szóló rendeletére. Amely ugyan területi és időbeli késleltetéssel, valamint kis csoportos, és szükséges edzéskörülmények között is betartható óvintézkedések melletti, de újból csoportos edzésekre ad lehetőséget. Ezzel együtt a nézők nélküli sportrendezvények rendezési lehetőségeire is. Ennek a különböző szakágainkhoz, illetve kerékpársporthoz illesztése még nem a teljes siker, de mindenképp bizakodásra ad okot. Arra mindenképpen elég volt, hogy elkezdhessük megszervezni a szakágaink versenyrendszerének újraindítását. Augusztus közepétől – egyelőre még erősen optimistán – már újból teljes üzemmódban szeretnénk látni a hazai kerékpár sportot.

A szokásos május végi Közgyűlésünket a COVID19 vírushelyzet miatt szintén őszre kell halasztanunk. A pontos helyszín és időpont később lesz kijelölve.

A gyors és hatékony intézkedéseknek köszönhetően sikerült elérni, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma a többi sportághoz hasonlóan a kerékpár sport 2020. évi sportágfejlesztési támogatás összegét csupán 20%-os mértékben csökkentette. Természetesen ez is nagy terhet ró a Szövetségre, de bizakodóak lehetünk, ugyanis ezzel egyidejűleg a szponzori támogatásaink a megfelelő kommunikációs stratégia folytán soha nem látott mértékben emelkedtek.

Remélhetőleg az év hátralévő része már csak a jó hírekről fog szólni. Mindenkinek jó egészséget és további kitartást kívánok, a reményeink szerint már nem sokáig tartó nehéz időkben! Bízunk benne, hogy hamarosan a megszokott módon tudunk a sport keretein belül találkozni és ünnepelni, az elmúlt évekhez hasonló, kiemelkedő sikereket és kiugró sportteljesítményeket!

Vízer Barnabás főtitkár”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo