fbpx

A Northwave Celsius cipők sikere nem a véletlen műve: Gianni Piva 30 éve tökéletesíti az olasz márka cipőit, ma már közel az összes kerékpáros szakághoz és időjáráshoz kínál egyedi fejlesztésű modellt. A Celsius Artic 2 az idei télre montis talppal, illetve feltűnő “fluo” változatban is elérhető.

Hőszigetelés, vízhatlanság és láthatóság egyben!

Hőszigetelés, vízhatlanság és láthatóság egyben!

A Celsius Arctic 2 GTX téli cipővel felszerelkezve felkészülhetünk az évszázad legzordabb telére itt a Kárpát-medencében. A fejlett technikai alapanyagoknak és az alkalmazott modern technológiáknak köszönhetően farkasordító hidegben is kellően melegen tartja a lábat, elkerülve a kihűlést, a keringészavart, amely rossz esetben akár egészség-károsodáshoz is vezethet.

Nem bakancs - versenyorientált kialakítás!

Nem bakancs – versenyorientált kialakítás!

A Northwave Celsius kerékpáros cipősorozat gyökerei a távoli múltba nyúlnak vissza. Talán érdemes felidézni, hogy az olasz márka lábbelik készítésével kezdte páratlan pályafutását, a párhuzam a Celsius-szal tovább folytatható, lévén 1993-ban egy strapabíró, „többévszakos” montis cipőmodell látott napvilágot Northwave márkanév alatt. A kétezres évek elejére Piva cége már széles kerékpáros cipőpalettát tudhatott magáénak, amelyet rendre élvonalbeli bringás versenyzőkkel karöltve tesztelt, fejlesztett. A Northwave a snowboard szerelmesei számára is kínál legendásan magas szintű lábbeliket, így a hideg időjáráshoz alkalmas technológiában kétségtelenül jártas a márka!

Jaws Carbon Reinforced talp

Jaws Carbon Reinforced talp

A Northwave MTB Celsius Arctic 2 GTX technikai jellemzői között csemegézve megtalálható a speciális Gore–Tex® „Koala” membrán, amely elképesztő vízállóságot tesz lehetővé, ráadásul mindez kiváló szellőzéssel párosul. Hasonlóképpen a „Panda” bélés profi módon biztosítja a láb hőszigetelését. A Jaws Carbon Reinforced merevített nejlon talpszerkezet pedig hatékony hajtást tesz lehetővé, ennek felületéhez „Thermowelded” konstrukcióval rögzül a kiváló tapadást biztosító TPU-gumi járófelület. Az eljárás legnagyobb előnye, hogy a gumibakok kellő tapadást biztosítanak, a cipő tömege pedig alacsony marad. A poliuretánnak megerősített varrások hatékonyan védenek a víz és a szél bejutásától, a speciális GTX talpbetét, illetve a neoprén-jellegű bokavédelem ugyancsak hatékonyan szigetel mind a nedvesség, mind a hőveszteséggel szemben.

A Celsius modelleken bevált SL System + Powerstrap tépőzár...

A Celsius modelleken bevált SL System + Powerstrap tépőzár…

[divider scroll_text=””]
A Celsius Arctic 2 GTX rögzítése gyors és egyszerű. A Northwave Speed Lace System a Powerstrap tépőzárral kiegészítve kiváló hőszigetelést és biztos tartás tesz lehetővé, a pontos állíthatóság mellett fokozott kényelmet kínál. Korábban megjelent Celsius Arctic tesztünkben a következőket írtuk erről a rögzítésről:

A nyelvvel nem rendelkező, egybefüggő szövetet alkotó felsőrészt a Speed Lace húzza össze, a Power Strap elnevezés pedig egy speciális tépőzárt takar:. Éppen a tépőzáras felső rétegek takarják a Speed Lace zsinórjait, külső védelmet biztosítva az eső, a hó, és a szél ellen…

Goretex és egyéb csúcstechnológia

Goretex és egyéb csúcstechnológia

Vastag neoprén a fagyos időjáráshoz!

Vastag neoprén a fagyos időjáráshoz!

A 2017-re MTB Celsius Arctic 2 GTX megújult. A tartósság érdekében az olasz tervezők megerősített sarok és orr-résszel látták el, így a viszontagságos körülmények nem „hatják meg”, hóban, fagyban, jégen vagy havas terepen egyaránt helytáll. Ha pedig a közúti forgalomban használjuk, mindenképpen jól jön a „fluo” sárga külső, amely még a legrosszabb látási viszonyok közt is jól kivehető. Ebben a változatban országúti kerékpározáshoz is „melegen” ajánlott.

Itt álljunk meg egy szóra! Miért jobb választás a járható talp és az SPD-stoplirendszer egy aszfalton használt téli kerékpáros cipő esetében? A válasz kézenfekvő: a téli felkészülés nem feltétlen teljesítmény-orientált, másrészt a sártűrés szempontjait figyelembe vevő SPD-rendszer biztonságosabb és praktikusabb használatot tesz lehetővé. A síkos úton lábunkat sokkal jobb egy puha összetételű PU-talppal letámasztani, mint egy kemény műanyag stoplival! Mindazonáltal a Northwave MTB Celsius Arctic 2 versenyzésre is bőven alkalmas: a gyakorta zord időjárásban megrendezett téli cyclocross versenyeken a kiváló hő- és vízszigetelés „aranyat ér”, ráadásul a karbonmerevítéssel rendelkező talpszerkezet egyáltalán nem hátráltatja a teljesítményt.

Impozáns megjelenés: a közúti forgalomban fontos a feltűnő viselet!

Impozáns megjelenés: a közúti forgalomban fontos a feltűnő viselet!

Ahogy a korábban nálunk megjelent Northwave Celsius Artic teszt szerzője megjegyezte:

Jobb érzés az országúti pedál és stopli stabil felfekvése, de ez nem ér annyit, mint a biztonságosabb járás. További előny hogy mind a montimon, mind a cyclocross bringámon ugyanabban a cipőben tekerhetek. Az országúti gépre is SPD-kompatibilis pedál kerül fel, tehát ugyanazzal a téli cipővel használható az összes bringa.

Aki teheti, szerezzen be egy speciális téli kerékpáros cipőt, mint a most bemutatott kiváló Northwave modellt. Ez kényelmesebb és praktikusabb megoldást kínál, mint a nyári cipőre húzott kamásli, az MTB Celsius Arctic 2 GTX hőszigetelése, vízállósága pedig tényleg új dimenziót nyit a téli kerékpározásban!

Magasított bokavédelem

Magasított bokavédelem

Jellemzők:

  • fagypont alatti időjáráshoz is alkalmas téli MTB cipő
  • -25 és +5 fok közötti használatra optimalizált
  • Jaws Carbon Reinforced talp
  • megerősített sarokkialakítás
  • SL System + Powerstrap tépőzárak
  • varrás nélküli Thermowelded konstrukció
  • poliuretán (PU) szigetelés/megerősítés
  • integrált neoprén bokarész
  • Gore–Tex® Koala membrán
  • puha, meleg bélés
  • vízálló és szellőzést biztosító “lélegző” kialakítás
  • speciális GTX talpbetét
  • „fluosárga” szín a jobb láthatóságért
  • Méretek: 37-49 , akár feles méretekben is

Mért tömeg: 1018 gramm/pár, 44-es méretben.

Ajánlott fogyasztói ár: 68 990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Felül nem jut be a víz - ez garantált!

Felül nem jut be a víz – ez garantált!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo