fbpx

“Nevezzük házasságnak” – a Cannondale és a Garmin együtt folytatja 2015-ben

Hónapok óta tartó pletykák lezárásaként hivatalosan is bejelentették, hogy a két nagy csapat egyszerűen fogalmazva összeolvad, de lássuk a részleteket.

cangarminA címben idézett mondat a Garmin sportigazgatójától, Jonathan Vaughters-től származik és nem véletlen a megfogalmazás: a jelenlegi Cannondale mögött álló Brixia Sport az év végeztével megszűnik, a Cannondale viszont 2015-től a Cervélo helyét veszi át a Garminnál, mint névadó szponzor és kerékpárgyártó. Vaughters biztosított mindenkit arról, hogy a leköszönő csapatból, senki nem kerül utcára. Nyolc versenyző, köztük Moreno Moser, Matej Mohoric, Kristijan Koren, Alan Marangoni és Elia Viviani érvényes szerződéssel rendelkezik, így ők azonos feltétellel maradhatnak vagy önként távozhatnak más csapathoz (ugyanez igaz a kisegítő személyzetre is). Ha mindnyájuk megelégszik az új helyzettel, akkor öt hely marad még az új csapatban, amelyet többnyire fiatalokkal kívánnak feltölteni.

A Brixia távozásával lezárul egy korszak az országúti kerékpársportban. A Cannondale (és régebben sokáig Liquigas) tíz éves tevékenysége alatt Girot (2007: Danilo di Luca, 2010: Ivan Basso) és Vueltát (2010: Vincenzo Nibali) nyertek, a Touron 2009-ben pöttyös trikót szerzett Franco Pellizotti, legújabb szupersztárjuk, a jövőévet már a Tinkoffnál kezdő Peter Sagan pedig az elmúlt három év zöld trikósa. A zöld mezes csapat búcsújával már csak csupán egy első osztályú olasz gárda marad a mezőnyben, a Lampre-Merida.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo