fbpx

Nemzetközi Kerékpáros Béketúra – 2019. Szeptember 21.

A tavasszal elmaradt 30. Nemzetközi Kerékpáros Béketúrát szeptember 21-én rendezik meg, melynek különlegessége, hogy a 65 km-es túra 3 országon is áthalad, Pozsonyból indulva Ausztriát érintve végül Lipóton érkeznek célba a túrán indulók.

A 65 km-es túrára a szervezők minden kerékpárost szívesen fogadnak, a tempó nem lesz feszes, átlagos erőnléttel kényelmesen teljesíthető, sőt még pihenők is be lesznek iktatva. A túra végén pedig a résztvevők a Lipóti termálfürdő szolgáltatásait élvezhetik ingyenesen.

További információk a rendezvény facebook oldalán és a kiírás alján található elérhetőségen!

A részletes kiírás itt olvasható:

A Túra:
Ideje: 2019. Szeptember 21. szombat
Helye: Szlovákia- Ausztria-Magyarország
Résztvevők: Szlovák, osztrák, magyar kerékpárosok (versenyzők, túrázók) korra és nemre való tekintet nélkül.
Rendezők: Starz Bratislava, Nickelsdorfi Polgármesteri Hivatal Szenyor Kerékpáros Szabadidő Sport Egyesület, Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal.
Nevezés: 2019. augusztus. 23-tól Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos utca 16., a Szenyor kerékpárboltban (a távolról érkezők a megadott email címen)
Nevezési díj: 3000 Ft
Rajt: 9:30, Bratislava Namerstnie M.R. STEFANIKA (EUROVEA)
Táv: 65 Km
Áthaladási Tervezet:
9:30 Rajt – Eurovea Pozsony
10:15 Jarovce – Határátlépés
11:45 Érkezés Nickelsdorfba
11:45-12:30 Pihenő
12:30 Indulás Nickelsdorfból
12:45 Hegyeshalom- Határátlépés
13:30 Mosonmagyaróvár-Áthaladás
14:30 Cél-Lipót Termálfürdő

Tombola: 15:00
Hivatalos befejezés: 17:00
Részletes ismertetés:
Résztvevők: A Túrán bárki elindulhat, aki műszakilag megfelelő kerékpárral és a határátlépéshez szükséges iratokkal rendelkezik. A túrán részt vehetnek igazolt versenyzők is.
A Magyar részvevőket korlátozott számban kiszállítjuk a rajt színhelyére.
Gyülekezés: reggel 7 órakor a Szenyor Kerékpáros Szabadidő Egyesület Műhelyénél (Mosonmagyaróvár, Pozsonyi út 87.)

A Lipóti termálfürdőben a célba érkezés után a résztvevők ellenszolgáltatás nélkül használhatják a célállomás egész területét.

Tombola: Minden résztvevő a rajtszáma alapján tombolasorsoláson vesz részt. A tombolához szükséges ajándékokat (30 DB) mindhárom ország biztosítja (10-10-10). A három fődíj 3db kerékpár.

Az útvonal biztosítása: Minden ország rendezői saját területen gondoskodnak a rendőri felvezetésre és az útelágazások lezárására szükséges biztonsági és polgárőrökről. A túra útvonalát jól láthatóan az útra festve vagy táblákon jelölik. A rendezvény biztosítása csak a konvojban haladókra vonatkozik az azt elhagyók kötelesek a kerékpárutakat használni. A rendőrség kérésére több kényszer pihenő előfordulhat a könnyebb biztosítás érdekében, mivel a nagy létszám miatt a mezőny nagyon széthúzódik. Minden résztvevő a saját felelősségére indul a túrán. Fejvédő használata ajánlott de nem kötelező. A Rendezők az esetleges balesetekért, sérülésekért felelősséget nem vállalnak.

Az egész Túra folyamán a sebesség limitált! Ez kb 20Km/h! Tehát, aki versenyezni szeretne, az ne hozzánk jöjjön!
Kísérés: A Túra útvonalán a résztvevőket teherautó, személyautók, autóbuszok kísérik, megfelelő egészségügyi és szervizhez szükséges személyzettel.

Információ: Tóth István +36303259952 
Email: egon.toth@freemail.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo