fbpx

Narancs túladagolás a 2016-os KTM palettában

A KTM idén a Eurobike Media Days eseményen tartotta meg a 2016-os sajtóprezentációját. Természetesen ott voltunk, megnéztünk, kipróbáltunk mindent hiszen mit ér a marketing duma a valós tapasztalatokkal szemben?!

demo_day_2015_009

Hat vadonatúj modellel vág neki a 2016-os évnek a KTM. Új országúti, XC versenygépek, 27+ bringa, és pedelec. Nézzük hát sorban őket!

2016 KTM Revelator

KTM Revelator 2016

KTM Revelator 2016

A narancs/fekete romboló is megújult 2016-ra, méghozzá a tavaly bemutatott (https://bikemag.hu/magazin/hirek/ktm-kerekparok-2015-extravagans-bringakkal-bovul-a-paletta) Revelator SKY fejlesztéseit felhasználva. Természetesen ez nem tárcsafékes kivitel, hanem hagyományos patkóféket használ. Már ha hagyományosnak lehet nevezni a láncvilla aljára száműzött Direct Mount hátsó féket. Ez nagyobb fékerőt nyújt mivel merevebb a váz ezen a részen és a bringa légellenállását is csökkenti.

ktm_kerekpar_2016_042

Az ülőcső egy darabból készült a jobb rezgéscsillapítás érdekében. A láncvillák kialakítása aszimmetrikus, és hajtásirányban merevebb lett.

ktm_kerekpar_2016_040

A nyergcsőbilincs integrált lett, így rövidebb ülőcsövet, és hosszabb 27,2-es nyeregcsövet lehetett készíteni, ami a függőleges kényelmet növeli. Mechanikus és Di2 kábeles váltórendszerrel is kompatibilis a rejtett bovdenezésű váz.

ktm_kerekpar_2016_045

Középrésze press fit rendszerű, fejcsöve tapered és kissé ovalizált formájú, ami szintén a légellenállását csökkenti. A váz Nano Premium Carbon, ami egy nagyon homogén szerkezetű, könnyű és erős alapanyag. A komplett váz súlya 950 gramm, és ebben a nyeregcső rögzítés is benne van.

ktm_kerekpar_2016_043

Akár 25 mm-es gumit is fogad, ami főleg hazánkban nagyon jó hír. Prestige kivitelben Shimano Dura Ace Di2 váltórendszert kapott, Ritchey WCS kiegészítőkkel, Fulcrum Racing Quattro Carbon kerekekkel.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo