fbpx

Nagy a baj a Radio Shack-Nissan csapatában

A csapatvezető, Johan Bruyneel nem ül be Frank Schleck mögé a Tour de France-on, a luxemburgi testvérpár pedig ismét új csapatot alapítana…

Egyidőben látott napvilágot két negatív hír a visszatérésekor Lance Armstrong által életre hívott profi kerékpáros csapat, az amerikai Radio Shack-Nissan háza táján. Az első 100%-osan megalapozottnak tűnik, lévén maga a kilencszeres Tour-győztes belga menedzser nyilatkozta saját weboldalán:

„Szomorú bejelentést kell tennem: úgy döntöttem, hogy hosszú évek után ez lesz az első Tour de France, melyen nem leszek jelen. A Tour a versenyzők eredményeiről és a sportszerű küzdelemről kell, hogy szóljon. Nagyon szeretnék ott lenni, de a jelenlétem az USADA vádjai fényében nem lenne szerencsés a csapatom szempontjából, és senki más szempontjából, akik részt vesznek, vagy támogatják a Tourt. Ezért döntöttem úgy – tárgyalva a csapatom főszponzoraival és egyetértve a Leopard vezetőségével – hogy én nem veszek részt a versenyen. Szerencsétlenül jött ki, hogy ezek a legutóbbi megalapozatlan vádak megakadályozták, hogy ott legyek a Touron, de ennek ellenére remélem, hogy sikerül bizonyítani ártatlanságomat, és hamar lezárni az ügyet egyszer s mindenkorra.”

Andy Schleck és Johan Bruyneel

A másik vonalon a holland De Telegraaf arról számolt ma be, hogy Andy és Frank Schleck új csapatot alapítana, német főszponzorral. Állítólag egyes német versenyzőkkel már tárgyaltak is a szerződésről. A csapat irányítását – ahogy korábban a Leopard csapatában – Kim Andersen vállalná, Dirk Demol és Alain Gallopin társaságában.

A Schleck-testvérek és Bruyneel közötti ellentétről tavasz óta olvashatunk folyamatosan híreket, pletykákat, és a luxemburgi testvérpárnak, messze nem halad úgy a bringa, mint korábban (s ez rányomja a bélyegét az egész csapat teljesítményére is). Megoszlanak a vélemények Andy Schleck medencecsont töréséről is, amit csak napokkal a Dauphine-en elszenvedett baleset után jelentettek be, mondván ezért kénytelen kihagyni a Tour de France-t. Schleckéknek még két évig van élő szerződésük a csapattal, de már a fizetések késéséről is lehetett olvasni, ami a profi első osztályban az érdekvédelmi szabályok szerint felbonthatóvá teheti a kontraktusokat.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo