fbpx

MTB-sztárok az országúton – a világbajnok is?

„Nagyon szeretném a jövőben kipróbálni az országúti versenyzést, nincs sok élményem ilyen versenyeken, de az edzéseim 70%-át országúton végzem, jól esik, és remek új kihívás lenne.” – nyilatkozta a cseh mountain bike XCO-világbajnok, Jaroslav Kulhavy a holland wielerland.nl portálnak.

A hír szárnyra kelt, a „téli uborkaszezonban” a Cyclingnews már azt taglalja, hogy a Specialized menője a londoni olimpia után országútra válthat. Nos erre azért még ne vegyünk mérget, mindenesetre a közelmúltban a mountain bike sport két világbajnoka is áttért a virsligumira, amiben feltehetően a bankszámlán koppanó súlyosabb számjegyek is közrejátszhattak. Ilyen módon valószínűleg a cseh sztár is “megvásárolható”.

Jaroslav Kulhavy

A januárban még mindig csak 22 éves – korábbi XCO junior világbajnok – szlovák Peter Sagannak bejött a csere, idén – 21 évesen! – félelmetes évet produkált a Liquigas csapatban, 3 Vuelta szakaszgyőzelemmel, tarolva a lengyel- és a szardíniai körversenyen, szakaszokat nyerve a Svájci Körversenyen.

2007 U23 XCO-világbajnoka, a dán Jakob Fuglsang szintén váltott, azóta sorozatban nyerte a Dán Körversenyt, 2009-ben a Szlovén Körversenyt, s egyik legfontosabb segítője a Schleck testvéreknek a Leopard Trek – jövőre Radio Shack-Nissan csapatban. És a legnagyobb volt mountain bike-os ászról, az idei Tour győzteséről, Cadel Evans-ről ne is beszéljünk…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo