fbpx

Mit is takar a kompressziós paplan? Chris Froome tudja…

Figyelemre méltó regenerációs segédeszközt mutatunk meg, a Recovery Pump a britek legújabb kompressziós masszázskészüléke, nem csak kerékpáros sportolóknak kifejlesztve.

recovery pump_2

A lábizmok lehető leggyorsabb regenerálása két edzés vagy verseny között minden kerékpáros számára az egyik legfontosabb. A WorldTour-versenyzőkkel ellentétben nem mindenkinek van kéznél egy jó sportmasszőr és persze van úgy is (főleg ha valaki nem jár rendszeresen masszőrhöz), hogy egy sportmasszázs rettentően szétkapja a bringás lábakat.

Az ágyon pihenő bringásra ránézve kisebb paplanra emlékeztető Recovery Pump működése két szakaszból áll:

A készülék bekapcsolás után levegőt pumpál a “csizmákba”, melyek amint megtelítődnek, egyenletes nyomást gyakorolnak a sportoló lábára. Ha elérik a maximális erősséget (mely egyénileg állítható a gépen), a levegő távozik a “csizmákból” és leeresztenek. Majd a folyamat elindul újra. A masszázs hossza szintén egyénileg állítható a gépen.

recovery pump_1

A levegő be- és kiáramlása egyenletes kompressziós hatással kipréseli a sportoló lábából az edzés/verseny során felhalmozódott tejsavat, kellemetlen izomszakadás kockázata nélkül. A RecoveryPump kompressziója serkenti a vérkeringést, felgyorsítja a tejsav távozását, mely az izomláz és -fáradtság fő okozója.

Hozzájárul továbbá a nyirokkeringés optimális működéséhez, mellyel csökken az ödéma kockázata. Edzés, verseny előtt is érdemes használni, mindössze 15 percig elég, hogy csökkentse a fizikai megterhelés okozta izomsérülés kialakulásának esélyét.

recovery pump_4

Az RP további előnye, hogy egy praktikus, könnyen hordozható és használata egyszerű. Az egész gépezet egy 40x30cm-es sporttáskában kapható, a súlya kb 2,5 kg. Használatához elektromos áram szükséges. Egy ilyen készülék fogyasztói ára nem kevés: £1,149.99  (kb 450.000 ft). Több, 4 méretben kapható: S (160-170cm), M (170-182cm), L (182-193cm), XL (193 cm vagy magasabb sportolóknak)

Néhány példa a természetesen nem csak kerékpáros csapatok közül melyek használják: Team SKY, Chelsea, Manchester United, Southampton, Leicester City…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo