fbpx

Minden idők legsikeresebb világversenyét produkálta a magyar mountain bike sport!

Július 22. és 26. között a Dolomitokban, az olaszországi Alpago városában rendezték idén a Mountain Bike és Triál Európa-bajnokságot, ahol a magyar válogatott minden idők legjobb szereplését produkálta a világversenyeket tekintve.

A 6. helyezett csapat balról: Dina Márton, Benkó Barbara, Juhász Zsolt, Valter Attila

A 6. helyezett csapat balról: Dina Márton, Benkó Barbara, Juhász Zsolt, Valter Attila

Az alaphangot csütörtökön a cross country váltó 6. helye adta meg, Juhász Zsolt, Valter Attila, Benkó Barbara, Dina Márton alkották a csapatot, egy-egy kört kellett teljesíteniük a pályán, s végül a győztes németek mögött mindössze 1:44 perc hátránnyal végeztek.

Szombaton Hegedűs László remekelt, miután a pénteki kvalifikációban ötödik helyen jutott a hatos döntőbe, a fináléban még előrébb tudott lépni – s lévén az európai élmezőny gyakorlatilag a világ élmezőnyének felel meg – negyedik helyével élete legjobb eredményét produkálta.

Szintén szombaton versenyeztek junior (U19) XCO versenyzőink, a dán Simon Andreassen (1:22:10) mögött Valter Attila a 32. helyen (9:34 p hátránnyal), Kádi József a 39. helyen (11:44 p hátránnyal) végzett, Dina Dániel egy kör hátrányban fejezte be a versenyt a 66 indulóból.

A vasárnapi XCO-futamok sorát az U23 férfi verseny nyitotta, ahol Dina Márton 29. lett, 9:03 perc hátrányban a győztes spanyol Pablo Rodriguez (1:27:18) mögött. délben következett Benkó Barbara, aki szenzációs versenyzéssel a 10. helyet szerezte meg az elit nők között, 5:13 percre Jolanda Nefftől.

Az elit férfiak cross-country versenyében Juhász Zsolt és Parti András képviselték Magyarországot, és a mezőny első felében végeztek. Zsolt a 29. helyen 6:30 perc hátránnyal az Európa-bajnok Julien Absalon (1:33:31) mögött, András pedig 36. lett 7:25 perc lemaradásban a francia világklasszishoz képest.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo