fbpx

Milyen cipőt válasszunk terepre? – MTB cipőkörkép

Nincs könnyű helyzetben az ember, ha cipőt szeretne venni mountainbike-ozáshoz, mert tucatnyi gyártó kínál még annál is több modellt a belépő kategóriától egészen a profi felhasználásra szánt MTB cipőkig, ennyi típus közül dönteni is nehéz. A következő cikkünkben csemegézünk egy kicsit a felhozatalban, elsősorban az idei modelleket vesszük jobban szemügyre, bár találhatunk köztük olyat is, ami már néhány éve a piacon van.

Belépő kategóriás cipők

Specialized MTB Sport
specialized_mtb_sport

Az egész napos túrákra cipőt keresőknek, akik sokat sétálnának benne vagy a MTB sporttal ismerkedőknek tökéletes választás a Specialized MTB Sport, mely kényelmes, strapabíró felépítésével sokáig szolgálja hűen gazdáját.
A részletekért kattints ide!

Shimano ME3

shimano_me3

A Shimano ME3 a belépő kategóriás XC és Trail cipők között az egyik legjobb választás. A japán óriás megtalálta benne a kényelem és hatékonyság egyensúlyát, melynek köszönhetően bátran viselhető egész napos bringázások során is.
A részletekért kattints ide!

Mavic Crossmax

mavic_crossmax

A Mavic Crossmax a belépő MTB XC cipők között minőségi felépítésével egy különleges darab, mely gyorsfűzős rögzítési rendszerének köszönhetően tökéletesen kiszolgája azokat, akik egy egyszerűen felhúzható, nem hétköznapi kerékpáros cipőt keresnek.
A részletekért kattints ide!

 

Középkategóriás cipők haladóknak, versenyzőknek

DMT DM5

dmt_dm5

A DMT DM5 valódi nőies megjelenésével garantáltan a hölgyek, lányok kedvence lesz. Természetesen nem csak színében nyújt különlegeset a nőknek tervezett modell, hanem az olasz gyártó telepakolta a DM5-öt mindenféle a kényelmet fokozó extrával, ilyen pl a kétkompensű talp és a puha anyagból készült mikroszálas felsőrész.
A részletekért kattints ide!

DMT WM1

dmt_wm1

Kerékpározás közben a hidegre egyik legérzékenyebb testrészünk a lábunk, ennek védelmében tervezte meg a DMT a WM1 mtb cipőt, mely ősztől tavaszig megóvja lábunkat az időjárás viszontagságaitól.
A részletekért kattints ide!

Mavic Sequence XC Elite

mavic_sequence_xc_elite

A Mavic a teljesítmény-orientált hölgyekre is gondolt, nekik alkotta meg a Sequence XC Elite MTB cipőt, mely kifejezetten a nők igényeinek, anatómiájának megfelelően készült. Innentől nem feltétlenül kell a gyengébb nem képviselőinek férfi modelleket viselni, hiszen választhatnak számukra tervezett lábbelit is.
A részletekért kattints ide!

Mavic Crossmax Elite

mavic_crossmax_elite

A Mavic azoknak tervezte a Crossmax Elite cipőt, akik már komolyabban gondolják mountainbike-ozást, akár versenyekre is eljárnak vagy azoknak, akik csupán egy kényelmes, profi modellekre nem csak kinézetben emlékeztető kerékpáros cipőt keresnek.
A részletekért kattints ide!

Mavic Crossmax Elite CM

mavic_crossmax_elite_cm

Miért maradnál otthon, ha esik vagy ha sár van? Csak szerezz be egy cipőt, ami ellenáll az esőnek és kívül tartja sarat, és máris élvezheted a kedvenc terepedet. A Mavic Crossmax Elite CM erre a problémára ad megoldást, a francia gyártó kifejezetten hűvös, nedves, sáros körülmények közé tervezte ezt a cipőjét, mely az átmeneti hónapokra MTB cipőt keresőknek tökéletes választás.
A részletekért kattints ide!

Northwave Rebel

Northwave_Rebel

Szerelem első látásra, foglalhatnánk össze röviden a Northwave legújabb középkategóriás MTB cipőjét, a Rebel-t. Más márkák unalmas dizájnjához képest valódi lázadó megjelenésű cipőt alkotott meg az olasz gyártó, ami természetesen nem csak külsejében nyújt különlegeset.
A részletekért kattints ide!

 

Professzionális felhasználásra is alkalmas verseny cipők

Northwave Ghost XC

Northwave_Ghost_XC

A 2018-as év egyik nagy újdonsága a Northwave legújabb csúcskategóriás, professzionális versenyzésre tervezett mtb cipője, a Ghost XC. Az olasz gyártó úgy tervezte meg ezt a műremeket, hogy minden egyes elemében kiemelkedőt nyújtson, hiszen a világ legjobbjai is ebben a cipőben fognak versenyezni.
A részletekért kattints ide!

Mavic Crossmax Pro

mavic_crossmax_promavic_crossmax_pro

A Crossmax Pro a második helyet foglalja el a Mavic XC cipő palettáján, mellyel a felsőkategóriát testesíti meg. Számos tulajdonságot megörökölt a csúcsmodelltől, de annál jóval kényelmesebb, tartósabb koncepció jegyében született. A Crossmax Pro tökéletesen alkalmas versenyzésre mindamellett, hogy nem kell félnünk, hogy tönkremegy a talpa ha gyalogolunk benne egy kicsit sziklás terepen.
A részletekért kattints ide!

Mavic Crossmax SL Ultimate

mavic_crossmax_sl_ultimate

A Mavic Crossmax SL Ultimate a teljesítményre, a kényelemre és az alacsony tömegre kihegyezett, már-már az országúti cipők hatékonyságát biztosító verseny-orientált MTB cross country modell. Egyértelműen a profi versenyzők választása, a francia gyártó az ő bevonásukkal fejlesztette ki, illetve visszajelzéseiket figyelembe véve tökéletesítette a Crossmax SL Ultimate modellt.
A részletekért kattints ide!

 

 

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo