fbpx

Merida Matts J.24 gyerek kerékpár

A 24-es bringák célközönségét már a “kis” felnőttek között kell keresni. Ezért nem árt ha a bicaj is úgy néz ki, mint a komoly modellek. A Merida Matts J.24 ezt maradéktalanul teljesíti is a „racing green” festésével. Akinek a gyereke egy ilyet birtokolhat, az nagyon szerencsés lesz, mert nem csak technikailag modern hanem jól néz ki, és minden bizonnyal tartós is.

merida_j24_junior_24_gyerekkerekpar1

Sajnos még a 24”-os gyerek kerékpárok között is ritka az A-head szettes kormányzás pedig nem csak megkönnyíti a gép testreszabását, hanem a működése is finomabb és nem mellékesen könnyebb is, mint a hagyományos acél „bedugós” rendszerek. A Matts Junior felsőcső hossza is meglehetősen rövid, így akár 8 éves kortól jó lehet a gyereknek. A váz átlépési magassága is alacsony, a nyeregcső pedig hosszú, így sokáig ki tudja használni, mivel a felnőtt bringák azért jóval nagyobb méretűek, és junior 26-os gépre pedig nagyon kevesen ruháznak még be köztes lépésként.

merida_j24_junior_24_gyerekkerekpar3

Alumínium vázra épül, mivel nem csak jónak, de könnyűnek is kell lennie egy gyerekbringának. Elöl Suntour XCT50-es teleszkóp nyeli el az úthibákat, és azon kevés modellek egyike, amely valóban mozog is a gyerek súlya alatt. Kapható belőle merev villás kivitel Matts J.24 Race néven, de ezt csak azért érdemes választani, hogy könnyebb legyen a bringa, mivel árkülönbözet alig van a két modell között, viszont első váltóval sem látták el. Itt viszont 2×8 sebbeséget találunk, ami bőven elegendő akár az „under” kategóriás versenyeken való indulásra is.

merida_j24_junior_24_gyerekkerekpar2

A váltórendszer Shimano, az áttétel pedig elöl 32-22, amihez hátul 11-32-est tásítottak. Amilyen erőben vannak a 8-10 éves gyerekek, ezzel a falon is felmennek! A fékezésről alumínium V-fékek gondoskodnak, a kerekek duplafalú felnivel készülnek, amire szükség is lesz ha a gyerek elkezdi kihasználni a kis monti tudását. Kitámasztóval is fel van szerelve, valamiért imádják a gyerekek, meg hát jobb is mintha lendületből a földre döntenék. Százezer forint fölötti ára nem kevés, de egy nagyon komoly gépet kapunk érte, ami sokáig kiszolgálja a gyereket, és ha komolyabban űzni akarja ezt a sportot, akkor bizony itt már nem lehet „elgagyizni” a dolgot! Ja igen! Élettartam garancia jár a vázra!

Forgalmazó: BikeFun Kft.

Elérhetőség: http://bikefun.hu/product/merida-2017-matts-j-24-matt-zoeld-piros

Fogyasztói ár: 119.900 Ft

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo