fbpx

Merida Masters-Bikemag Team a 20. Jubileumi BIKETransalp-on – Beharangozó

Holnap rajtol a Július 16-22. között megrendezésre kerülő BIKE Transalp, az egyik legnagyobb múltra visszatekintő, leghosszabb és legnehezebb többnapos mountain bike maraton. 7 nap, 550 km, 18 000 m szint keresztül az Alpok emelkedőin.

A verseny idén, az ausztriai Mayrhofen városából indul, Zillertal-ból a Pfitscherjoch-on keresztül már első nap átszeli a mezőny az osztrák határt és innentől Olaszországban, a Dolomitokban folytatja a mezőny az útját és a megszokott módon a Garda tónál (Riva de Garda) ér véget. A szakaszok hossza 50-105 km között váltakozik, minden szakaszban legalább 2000 m szint van, a leghosszabb, legnehezebb szakasz rögtön az első nap lesz, 106 km 3120 m szinttel.

2012-ben

A verseny indulói között tudhatjuk majd Alban Lakatát is, a 2017-es Maraton Világbajnokot és több ismert arcot a többnapos mountain bike versenyek világából is. A versenyen másodszor indul a Merida Maraton Team CST és a Bikemag által szponzorált Kis József, Vas Péter duó. A srácok jól ismert tagjai a hosszútávú maraton mezőnynek, első alkalommal 2012-ben mérették meg magukat a Transalp-on, akkor a 9. helyen zártak a Masters kategóriában. Most újra szerencsét próbálnak a versenyen.

Vas Péter: Továbbra is a legnagyobb kihívás számomra a versenyek világában, ami idén ismét megvalósulni látszik – köszönet érte a Bikemag-nak és csapatomnak a Merida Maraton Team CST-nek! Kis Józsi pedig a tökéletes társ ebben. Nagyon régóta ismerjük egymást és küzdünk egy csapatban és egy ligában. Hasonló a stílusunk, nagyjából egy erőben vagyunk, ami nagyon fontos, mivel páros versenyről van szó.

Sajnos számomra a szezon egy balesettel kezdődött: térdszalag szakadás és kisebb porcleválás. Emiatt extra kihívás a verseny teljesítése, remélem így is sikeres tudok lenni (műtét pedig a verseny után…).

Kis Józsi: Hatalmas öröm számomra és persze óriási kihívás hogy ismét rajthoz állunk, állhatunk a világ legkeményebb többnapos versenyén. Petivel már régóta jól ismerjük egymást és hasonló stilusban is versenyzünk és persze megfontoltan. Szerintem 2012-ben ennek köszönhettük a nagyszerű helyezésünket, bár most is az esélytelenek nyugalmával állunk oda a csíkhoz, cél a verseny teljesítése!!! Számomra a szezon szerencsére jól alakult, semmi nem hátráltatott a felkészülésben, várom már a versenyt.

Én is szeretném megköszönni a Bikemagnak és a Merida Maraton Team CST-nek hogy segítettek a versenyen való indulásban, és hogy technikában se szenvedjünk hiányt arról a Bikefun Hungary Kft gondoskodik, hiszen a 2017-es szezonban egy Merida Big Nine 7000-es bringával gurulhatunk. Segítőnk most Holló Tibor/Bibi/ helyett Bíró Zoltán lesz, én úgy gondolom hogy vele is jó kis csapatot fogunk alkotni.

Bíró Zoltán: Hosszútávú triatlonosként egy többnapos mountain bike versenyen, hogy jön ez össze? A Merida Maraton Team CST-vel és a BikeFun Hungary Kft.-vel hosszú ideje jó kapcsolatban vagyok. Szerintem mondhatom, hogy a kezdetben szponzori kapcsolat, lassan barátivá vált. Vas Peti hívott fel, hogy szükségük lenne egy sofőrre, a Transalp versenyre. Visszakérdeztem, hogy az mi? Rövid ismertető után, amikor felvázolta, hogy igazából csak vezetnem kell és a maradék szabadidőben a gyönyörű Alpokban bringázhatok, egyből igent mondtam. Remélem hasznos edző kilométereket tudok gyűjteni, amellett, hogy mindent megteszek a versenyző páros sikeres célbaérkezéséért!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo