fbpx

Menő kísérőverda a Sky csapatnak a Tour utolsó napjára (is)!

Ma véget ér a Tour de France, melyre a Ford különleges sárga festésű kísérőautóval készült! Eddig sem hétköznapi modellekkel parádézott az angol csapat, gondoljunk csak a tuning Mondeok-ra, vagy régebben az 500 LE-s Jaguar-okra! Nézzük mivel készültek idén…

Generációk ha találkoznak!

Generációk ha találkoznak!

Allez les Bleus – vagyis Hajrá, kékek! Akárcsak Le Mans-ban, a Ford a Tour de France-on is győzelemre tört! Pár óra múlva vége a Tour-nak, és már csak a csoda akadályozhatná meg Chris Froome-ot a dobogó legfelső fokára állásban. 1966-ban a Ford két történelmi jelentőségű győzelmet is aratott Franciaországban: az egyiket Le Mans-ban a GT40 Mark II versenyautóval, a másikat pedig egy Tour de France-győztes kerékpárcsapat támogatójaként. Júniusban a Ford megismételte 1966-os diadalát, hiszen a Ford Chip Ganassi Racing csapat pilótái, Sébastien Bourdais, Joey Hand és Dirk Müller első helyezést szereztek a 2016-os Le Mans 24 órás futam GT-kategóriájában.

Már a hangjával is tisztelet parancsolt a mezőny előtt haladva.

Már a hangjával is tisztelet parancsolt a mezőny előtt haladva.

Most pedig, ötven évvel azután, hogy a Ford France – Hutchinson kerékpárcsapat versenyzője, Lucien Aimar megnyerte a legendás Tour de France futamot, a Ford a kétkerekűek világában is egy jubileumi győzelem részese lehet! Idén a Ford lett a Team Sky exkluzív autó- és haszongépjármű-szállítója, ezzel támogatva az elit kerékpárcsapatot, amelyet a kétszeres bajnok Chris Froome vezet.

Egy ilyet mi is elfogadnánk :)

Egy ilyet mi is elfogadnánk 🙂

A kék-fekete fényezésű Ford Mondeo kombik a verseny összesen 21 szakaszában, vagyis 3.519 kilométeren át ott voltak az események középpontjában, mellettük pedig egy Mustang és egy Edge, valamint S-MAX és Kuga modellek, illetve Transit haszongépjárművek segítik a csapat munkáját. Chris Froome és Sir Bradley Wiggins vezetésével a Team Sky az elmúlt négy év során háromszor nyerte meg a világ legrangosabb kerékpárversenyét, s a csapat a 2016-os szezon kezdete óta a Ford legújabb autóit használja.

team sky ford mustang

A “sebesség sárga” szín ezentúl a bringásoknál “Tour győztes sárga” lesz 🙂

A mai szakaszon pedig eltérve az eddig megszokott “dark side” kék/fekete fényezéstől, ez a sárga “felderítő autó” fogja felvezetni a mezőnyt! Szívesen kipróbálnánk 🙂

Köszönjük a cikket a www.mindenamiford.hu-nak!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo