fbpx

Menj idén is kerékpárral a Sziget fesztiválra

A Sziget fesztiválon idén is a Magyar Kerékpárosklub üzemelteti Közép-Európa legnagyobb őrzött és ingyenes kerékpárparkolóját. Az MK önkéntesei 24 órában vigyáznak bringádra, míg te bulizol.

Fotó: Vanik Zoltán

Fotó: Vanik Zoltán

Az elmúlt évek során többezer fesztiválozó kerékpárjára vigyáztak már a civil szervezet önkéntesei, akik idén még több bringával érkezőre számítanak. A szolgáltatás teljesen ingyenes, mert a szervezők fontosnak tartják, hogy kerékpárosbarát, díjmentes szolgáltatások biztosításával támogassák a kerékpárral való megközelítést. A kerékpár használatának népszerűsítésével igyekeznek elérni, hogy a fesztivál környéki forgalmi dugók és a fesztivál környezetterhelése is csökkenjen.

A Kerékpárosklub javaslata a Sziget fesztivál kerékpárral való megközelítésére:

  • Az Árpád hídnál található “H” hidat az autóforgalom és az elégtelen éjszakai közvilágítás miatt a kerékpárral érkezők nagy körültekintéssel közelítsék meg.
  • A főbejáratnál található „K” hídon való áthaladáskor a nagy gyalogosforgalomra való tekintettel a kerékpárral érkezők szálljanak le járművükről és tolják át azt.

A kerékpárok a nap 24 órájában biztonságban vannak:

A Kerékpárosklub sátrában rögzítésre kerül a kerékpárral érkező karszalagszáma és a kerékpár adatai (típus, szín, felirat és ismertetőjel). A kerékpár és annak gazdája is kap egy parkolójegyet, majd a kerékpárt mindenki maga rögzíti a kerítéssel védett parkolóállványhoz. Távozáskor az aktivisták szigorúan ellenőrzik a parkolójegyet és a kerékpárról rögzített adatokat is. A megőrző biztonságáról a fesztivál biztonsági személyzete is gondoskodik.

Kerékpárkölcsönző is rendelkezésre áll:

Idén kerékpárkölcsönzőt is üzemeltet a Kerékpárosklub. Így aki nem bringával érkezik a Szigetre, kedvező árakon bérelhet magának biciklit minden nap reggel 9:30 és este 20:30 között a civil szervezet kerékpárparkolója mellett.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo