fbpx

Melyik a kedvenc külföldi webshopotok?

A tavaszi kerékpáros kutatásunkra minden várakozásunkat túlszárnyaló mennyiségű válasz érkezett, melynek köszönhetően számos érdekes információ birtokába kerültünk. Természetesen ezek az információk nem titkosak és a jelentős részüket meg is osztjuk veletek cikkek formájában. Már négy témát dolgoztunk fel, melyeket a cikk alján találtok, most pedig elérkeztünk a webshopok témakörhöz, melyből megtudhatjátok, hogy melyik az olvasóink kedvenc külföldi webshopja.

A mai világban az online boltokban való vásárlás abszolút nem ördögtől való dolog, gyakorlatilag már bármit megvehetünk az interneten, köztük kerékpárokat, kerékpáros alkatrészeket, kiegészítőket ruhákat is. A kérdőívből megtudhattuk, hogy a válaszadóink is többségében szoktak kerékpáros webshopban vásárolni, pontosabban a kitöltők 87 %-a válaszolta azt, hogy szokott online kerékpáros terméket venni. Ezenbelül 71 %-uk vásárol hazai webshopban, 60 %-uk pedig külföldiben (amiből következik, hogy 31 %-uk hazaiban és külföldiben is).

A “miért vásárolsz online shopban?” kérdésünkre a válaszadók, több mint 80 %-a mondta azt, hogy azért mert nagyobb a választék, és az alacsonyabb ár is közel 70 %-ot kapott. Az online boltban nem vásárlók között a legfőbb ok a “szeretem látni élőben a terméket” válasz volt, csaknem ötből négyen mondták ezt.

Végül nézzük a kedvenc külföldi webshopotokat! A válaszok alapján nem kérdés, hogy a német webshopok uralják a piacot a külföldiek között, a top5-ben három is található, ráadásul az első két helyen is német bolt található. A legnépszerűbb külföldi webshop a válaszok alapján a Bike24.com, a második helyen a Bike-discount.de található, míg a harmadik helyre becsúszott az Ebay, a Rosebikes lett a negyedik, míg az Aliexpress az 5. helyet szerezte meg, de tegyük hozzá sem az Ebay és sem az Aliexpress klasszikus értelemben nem webshopok. 6.-ként végzett a Bike-components.de, 7. lett a legnagyobb brit online bolt a Chainreactioncycles, akit a 8. helyen a Wiggle követ.

[message_box title=”A kérdőívünkhöz kapcsolódó cikkek listája:” color=”blue”]

Hogyan néz ki az átlag olvasó?

Kedvenc kerékpármárka

Kedvenc szemüveg- és sisakmárka

Kedvenc váltó- és fékmárka

[/message_box]

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo