fbpx

„Megvették” a világbajnokot az amerikaiak, Nys győzelemmel kezdett az USA-ban!

A világbajnok Sven Nys győzelmével, az USA-ban kezdődött a profi cyclocross szezon, de nem csak a CrossVegas verseny miatt érdemes néhány szót ejteni a sportág előretöréséről a tengerentúlon…

Emlékezhetünk rá akár Lance Armstrong kapcsán is, ha az amerikaiak komolyan gondolnak valamit, akkor profi módon felépítenek bármit. Így van ez a cyclocrossal is, tavaly már az USA-ban, Luisville-ben rendezték a világbajnokságot, és úgy néz ki, ez csak egy folyamat része volt.

sven-nys-voert-onemanshow-op-in-las-vegas-id4895741-620x400

A világbajnokság győztese ugyanis 2014-re csapatot és márkát vált, az amerikai Trek gyár leszerződött Nys-szel a 2014-es évtől. Nys a Rabobank, majd a Landbouwkrediet színeiben is Colnago kerékpáron tekert, de pályafutása utolsó szakaszában az amerikai márkát népszerűsíti majd.

media_xl_6138343

Úgy tűnik azonban, nem csak a márka felvirágoztatásában lesz szerepe a belga sztárnak, hanem egyúttal a cyclocross előretörésében is az Államokban. Érdemes megnézni már az eddigi számokat is, az elmúlt tíz évben a bejegyzett cyclocross versenyek száma több mint a duplájára emelkedett (ez már több mint 500 versenyt jelent), a cyclocross versenyeken indulók száma pedig megduplázódott: 100 000 főről beszélünk éves szinten!

1741282998

A tegnapi UCI C1 kategóriás CrossVegas is beleillik a képbe, Nys világbajnoki mezben gálázva nyert a címvédő Jeremy Powers (Rapha) és Geoff Kabush (Scott-3Rox) előtt, a mezőnyben pedig olyan sztárok sorakoztak fel, mint Nys világkupákról ismert honfitársai: Sven Vanthourenhout, vagy a szintén kétszeres világbajnok Bart Wellens.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo