fbpx

Megújult pályával vár a Kőbányai Bringapark Kupa

December 15-én, vasárnap 13. alkalommal állhatnak rajthoz a cyclo-cross szakág kedvelői Budapesten, a Kőbányai Bringapark Kupán. A Cyclo-cross Magyar Kupasorozat utolsó állomására a versenyzőkön kívül a szurkolókat is várják a Sportligetbe.

Szinte tökéletes cyclo-cross helyszín a Sportliget, ahol az elmúlt hat szezonban összesen tizenkét terepversenyt rendezett a Kőbányai Torna Club és a Vuelta Sportiroda. A Bringaparkban új pályát jelölnek ki a szervezők, de a több mint három kilométeres nyomvonalban továbbra is szerepel egy gokart pálya, egy szánkó domb, néhány palánk, egy meredek töltés és csúszós, technikás szakaszok. A rajt-cél egyenes a korábbi évektől eltérően nem a Hangár utcai sporttelep területén, hanem a lezárt Bányató utcában lesz. Az előrejelzések alapján az eddigiekhez hasonló télies, havas idő várható. Fagyra és havazásra aznap nem kell számítani, de sárra annál inkább, ha a szombati esőzés tényleg megérkezik.

Online előnevezésre december 12-ig van lehetőség, ezt követően már csak a helyszínen vásárolható meg az indulás joga. Idei újdonság, hogy a rajtcsomagok már a verseny előtti napon, szombaton is átvehetők a versenyközpontban 13-16 óra között. A szervezők a hulladékcsökkentés jegyében idén textil hátizsákra cserélték a műanyag szatyrokat, így az első 200 nevező Rudy Project hátizsákban kapja meg a rajtcsomagját. A díjazásban is szintet lép a verseny, hiszen a Kellys jóvoltából minden kategória minden dobogósa egy-egy kerékpáros kiegészítővel térhet majd haza. Az energiapótlásról pedig egy tál forró Jókai bableves gondoskodik majd.

A versenyzőket a szánkódombon kijelölt szurkolói pontokon lehet majd buzdítani. A hangos biztatás sokaknak segíthet majd az emelkedők leküzdésében, és nem utolsósorban remek hangulatot biztosít. Vajon melyik csapat szurkolói lesznek a leghangosabbak? Vasárnap kiderül! Érdemes a szurkoláshoz is jól felöltözni, valamint zajkeltő eszközök használata engedélyezett, sőt javasolt!

Délelőtt 9:30-től az U7, illetve az U9 korosztályos futamaival kezdődik a verseny. A felnőtt férfiak 60 perces futama 14:15-kor kezdődik. Részletes menetrend a verseny honlapján található. Az eseményt pénzdíjas kerékpáros magasugró verseny zárja, ahol kiderül, megdönthető-e a jelenlegi, nem hivatalos „cyclo-cross országos csúcs” vagyis az 60 centiméteres magasság.

Érdemes tehát bevésni a naptárba szurkolóként is:
Kőbányai Bringapark Kupa
2019. december 15., vasárnap
Budapest, Sportliget (Hangár utca 10.)

További információk: www.bringapark.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo