fbpx

Megújul az Underworld Kupa! – Augusztus 10-én ismét a föld alatt bringázhatunk

Augusztus 10-én rendezik a jubileumi MOFÉM Underworld Kupát, ami a 10. évforduló alkalmából számos újítást tartalmaz, idén lesz külön cyclocross futam, változnak a korcsoportok és a verseny hossza, ezenkívül már kártyával is fizethetjük a nevezési díjunkat.

Az első Underworld Kupát 2010-ben rendezték, a kőbánya alatti pincerendszerben rendezett verseny már a kezdetektől fogva óriási népszerűségnek örvendett és évről-évről visszatérnek a montisok, hogy a föld alatt bringázhassanak. Igen, a föld alatt, hűvösben, amikor kint tombol a hőség, már csak ezért is érdemes ellátogatni a rendezvényre.

A MOFÉM Underworld Kupának a Merkapt Maraton Sportközpont ad otthont, ahol egy kb. 2 kilométeres, szintet csak minimálisan tartalmazó körpályát alakítanak ki a szervezők, ami a kőbánya alatti pincerendszerbe is levezet. Maga a pálya komolyabb nehézséget nem tartalmaz, inkább szórakoztató jellegű, ezért nem “vérprofi” bringások számára is jó választás a verseny. A föld alatt viszont mindenképpen érdemes figyelni, mert helyenként korlátozottak a látási viszonyok, a pára miatt csúszósabb az út és egy 80 cm széles vasajtón is át kell haladnunk. De ezen a szakaszon körről-körre garantáltan páratlan élményben lesz része részvevőknek.

Az idei verseny már a 10. lesz a MOFÉM Underworld Kupa történetében és a szervezők úgy érezték, hogy változtatásra van szükség, hiszen az igények is folyamatosan változnak, ezért alkalmazkodni kell hozzájuk. Nézzük mik változnak!

Lesz cyclocross verseny!
Az év első cyclocross versenye a MOFÉM Underworld Kupa lesz. Bár a cyclocross általában őszi-téli sport, de a szakág népszerűsödésével egyre többet találkozhatunk MTB versenyeken is CX betétfutamokkal, ráadásul az Underworld Kupa pályája eléggé cyclocross jellegű, ezt többször mondták a versenyzők is a szervezőknek (a személyes tapasztalatom is ez a pályával kapcsolatban) és már volt, aki CX kerékpárral indult a monti versenyen, ezért az idei évre úgy döntöttek a szervezők, hogy rendeznek cyclocross futamot is. Annyi biztos, hogy nagyobb kihívást fog jelenteni egy ilyen bringával teljesíteni a pályát, mint egy montival.

Voltak, akik már az elmúlt években is CX-bringával vágtak neki a versenynek.

Megszűnik a próbafutam!
Bár komolyabb nehézségeket nem tartalmaz a pálya, azt be kell látni, hogy teljesen kezdők számára élvezhetetlen, van egy bizonyos technikai tudás, amivel rendelkezni kell ahhoz, hogy legyen értelme elindulni a MOFÉM Underworld Kupán. Másrészt a próbafutamon indulók többsége eddig is gond nélkül el tudott volna bringázni a korosztályos futamok hátsó harmadában.

Új korosztályos besorolás!
Az öregedő montis társadalom miatt az elmúlt időszakban az idősebb korosztályok futamai folyamatosan beteltek, míg a fiatalabbaknál maradtak szabad helyek, ezért módosították a besorolást, hogy minden futamban kihasználják a 70fős! létszámlimitet. Bővebb információkat erről a versenykiírásban találsz.

Minden futam 60 perces lesz!
Korosztálytól függetlenül minden futam 60 perc hosszú lesz. Ez kicsit változtat az időrenden, ezért érdemes megnézni a versenykiírást.

Fizethetsz már kártyával is!
Előnevezéskor nem csak átutalással, hanem egyszerűbb módon, kártyával is kiegyenlítheted a nevezési díjat.

Érdemes minél hamarabb nevezni, mert fogynak a helyek. Kedvezményesen előnevezni 2019. augusztus 7-ig lehet, ekkor 5000 Ft-ot kell fizetned, utána pedig már csak a helyszínen nevezhetsz (persze csak akkor ha nem telt be a létszámlimit) 7000 Ft-ért. A nevezés akkor válik érvényessé miután beérkezett a nevezési díj, tehát a fenti dátumok a nevezési díj megérkezésére vonatkoznak.
Extra kedvezmény, ha a MTB és CX futamon is elindulnál egyszerre, akkor csak 8000 Ft-ot kell fizetned!

A MOFÉM Underworld Kupa része az Ötpróba eseménysorozatnak, ahol az egyes versenyeken a különböző távok teljesítésért pontok járnak, amik az egész program ideje alatt, egészen a 2020-as Olimpiáig gyűjthetők és ingyenes ADIDAS ajándékokra válthatók. Az Underworld Kupán minimum 10 kört teljesítő versenyzők 2, míg a legalább 5 kört tekerők 1 Ötpróba pontot zsebelhetnek be. A pontok gyűjtéséhez egy gyors, egyszeri regisztráció szükséges, amelyről további információk az eseménysorozat honlapján, az otprobatokioba.hu oldalon találhatók.

További információkat a verseny honlapján, facebook oldalán és a facebook eseménynél találhatsz.

Tématámogatás. Készült Magyarország Kormányának támogatásával.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo