fbpx

Mégsem lesz Gavia az idei Giro d’Italián!

A szervezők bejelentették, hogy a kedvezőtlen időjárási helyzet miatt a 16. szakaszból kiveszik az idei Giro d’Italia legmagasabb hegyét, a Gaviát.

A 2019-es Giro d’Italia legmagasabb hegye, azaz a Cima Coppi, eredetileg a 16. szakasz útvonalában található 2618 méter magas Gavia lett volna. Viszont a Giro rajtja óta folyamatosan megy a találgatás, hogy az évszakhoz képest hűvösebb időjárás miatt fel tud-e rá menni a mezőny. Az utóbbi időben több kép jelent meg az interneten a hágóról melyen óriási hófalak láthatók, ez már erősen sejtette, hogyha nagyobb csoda nem történik akkor a Gavia kimarad az idei programból.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

sprintcycling (@sprintcycling) által megosztott bejegyzés,

A szervezők végül 3 nappal a 16. szakasz előtt bejelentették, hogy kiveszik a Gaviát az útvonalból, ugyanis rossz időjárási körülményeket jeleznek elő, akár lavina vagy lefagyások is előfordulhatnának a szakasz során, és így túlságosan kockázatos felvinni a versenyt a hágóra.
Ezzel a helyzettel még egy esélyt vesztettek azok az összetettért harcoló versenyzők, akik a hegyeken erősek, viszont kevésbé jó időfutammenők.

A 16. szakasz új útvonala az alábbi képen látható:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo