fbpx

Megnéztük a Kellys 2020-as újdonságait

A Kellys óriási népszerűségnek örvend Magyarországon, 2019-re már az eladási listák elején találhatjuk a szlovák márkát. Az idei Kellys partnertalálkozóra meghívtak minket is, ahol egyrészt megtudhattuk a sikerük titkát és bemutatták a 2020-as palettát.

A Kellyst nem hiszem, hogy bárkinek is be kéne mutatni az olvasóink közül, olyan régóta jelen vannak már a magyar piacon. Nekem első találkozásként mindig az egész oldalas hirdetések jutnak róla eszembe a nyomtatott magazinból kb 15 évvel ezelőttről. Nálunk is jó pár cikk született a márkáról és termékeiről az elmúlt időszakban, idén például egy gravel bringát és a hozzá tartozó táskákat teszteltük a kínálatból.

Kis kikalandozás után térjünk vissza az eredeti témához. A 2020-as partnertalálkozóra mi is meghívást kaptunk, amit festői környezetben, a szekszárdi Bodri Pincészetben tartottak. Mivel még nem voltam Kellys partnertalálkozón eddig, így azt gondoltam, hogy kb olyan lesz mint a többi, maximum pár tucat kereskedő, előadások, néhány bringa, vacsora és ennyi. Az első meglepetés a megérkezésemkor ért, amikor az óriási parkolóban alig volt hely, ekkor kezdtem gyanakodni, hogy tényleg sokan árulják itthon a Kellyst, amit utána megerősített a kereskedők hadának látványa is.

A partnertalálkozó első felében a 2020-as kerékpárok bemutatása történt, a pincészet különböző pontjain voltak kiállítva a kerékpárok kategóriák szerint (országúti, mtb, ebike, gravel, trekking, gyerek, női, kiegészítők), a legnagyobb újdonságot jelentő ebike-ok egy pincében voltak, aminek én a fotók miatt annyira nem örültem, de meg kell hagyni, nem kamerán keresztül nézve valóban ütős látványt nyújtottak.

Kezdjük is legnagyobb újdonságot jelentő ebike-okkal a bemutatót! Az ebike vonal fejlesztésére a Kellys óriási energiát fordított, teljesen integrált akkumulátor, megnövelt akku kapacitás, új geometria, ezekkel a kulcsszavakkal találkozhatunk a 2020-as kínálatban szereplő modelleknél. A 2020-as zászlóshajó, a Theos i90 volt a partnertalálkozó sztárja, ami egy hátul 150 mm-t mozgó fully integrált 630Wh-s akkumulátorral, Shimano Steps E8000 szettel, Fox teleszkópokkal, XT Di2 váltással, tehát mindenből a legjobbat kapta. Emellett a geometriára is odafigyeltek, a lehető legalacsonyabbra helyezték az akkumulátort is, hogy alacsonyan maradjon a kerépár súlypontja, ami az irányíthatóság terén fontos tényező. Vannak kistestvérei is, amik Theos i70 és i50 névre hallgatnak, ezeknél a modelleknél a váz ugyanaz, de a felszereltség valamennyivel szerényebb.

A merevfarú ebike-oknál a csúcsot a Tygon 70 jelenti, ami a Theoshoz hasonlóan a Shimano Steps E8000 rendszerét kapta szintén saját 630Wh-s akkumulátorral, ezenkívül az integrált akkumulátort szintén a lehető legalacsonyabbra tervezték bele. Természetesen elérhető olcsóbb verziókban is, létezik belőle 30-as, 20-as és 10-es modell is, amik szerényebb felszereltséggel rendelkeznek. A 30-as modell különlegessége, hogy azt lámpákkal és sárvédőkkel is felszerelték, tehát tökéletes választás akár városi kerékpárnak is. A 10-es modell sem hétköznapi, a Panasonic GXO hajtásrendszere teljesít rajta szolgálatot, ami állítólag sokkal kevesebbet fogyaszt, mint a konkurens rendszerek.

A Tygon női párja a Tayen, ahol fontos kihangsúlyozni, hogy nem csupán egy női színekre festett Tygonról van szó, hanem a nők igényeinek megfelelően válogatták össze az alkatrészeket és a kiegészítőket. A Tygonhoz hasonlóan négyféle (50, 30, 20, 10) felszereltséggel lesz elérhető és a 10-es modellnél kétféle szín közül választhatnak majd a hölgyek.

A gravel modelleken is történt némi fejlesztés, bár nagyjából változatlan formában lesznek elérhetők az 50-es modellen kívül. A színeken változtattak egy kicsit és a Soot 50 2020-ban már a Shimano kifejezetten gravel felhasználásra tervezett szettjével, a GRX-szel lesz elérhető, ami a saját tapasztalataim szerint egy nagyon jó választás a Kellystől.

A MTB fronton érdemes megemlíteni, hogy a Kellysnek van saját DH csapata, így ezeket a modelleket is komolyan fejlesztik. A Noid 90 egy különleges DH bringa, ami kétféle verzióban készül, 27,5-es és 29-es kerekekkel is elérhető. Igazán maximalista kerékpár, gyakorlatilag mindenből a legjobb található rajta, akár DH Világkupákon is bátran rajthoz állhatunk a nyergében.

XC vonalon a Shimano új XT és SLX szettjének köszönhetően több Shimanos modellel találkozhatunk és a színek is megújulnak.

Az országútiknál továbbra is elérhetőek a csúcsot jelentő karbonvázas URC modellek, ebből négyféle létezik, 90, 70, 50, 30, melyek közül a 90 és a 30 felnifékes, a 70 és az 50 pedig tárcsafékes. Az ARC, azaz az alu vázas országútik is a 2020-as kínálat részét képezik, itt háromféle modell kapható, mely mind felnifékes.

A gyerekbringák a Kellysnél is a fókuszban vannak, a céljuk, hogy olyan bringákat készítsenek, amiket szívesen használnak a gyerekek, ezért a legkisebbeknek tervezett kerékpároktól a legnagyobbaknak tervezettig figyelnek arra, hogy a gyerekek anatómiájának megfelelő alkatrészeket válasszanak és a bringák súlya is alacsony maradjon.

Érdemes megemlíteni, hogy a partnertalálkozó nem csak a kerékpárokról szólt, hanem magáról a márkáról és a kereskedőkről is, amit jól mutat, hogy milyen helyszínt választottak a rendezvény helyszínéül és milyen programokat szerveztek mellé. Nem kérdés, hogy a termékeken kívül ez is nagyban hozzájárul a Kellys sikeréhez, mert egy olyan csapat árulja őket, akik szeretnek ezzel a márkával foglalkozni.

További információk a Kellys honlapján.

További képek:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo