fbpx

Meglepő Quintana győzelem a Vuelta első mezőnyszakaszán!

A Vuelta a Espana 2. szakaszát hatalmas meglepetésre Nairo Quintana nyerte, a kolumbiai bringás az atomjaira szétszakadt mezőny élcsoportjából 3 km-rel a cél előtt indult meg és végül nem tudták utolérni.

Érdekes versenyt hozott a 2019-es Vuelta második napja, bár a 200 km-es 2. és 3. kategóriás emelkedőket is tartalmazó szakaszon várható volt, hogy nem sprinter győzelmet láthatunk, mert a cél előtt 30 km-rel egy meredek 2. kategóriás hegy található, viszont arra senki sem gondolt, hogy az összetettmenők csatáját fogjuk látni.

A szakasz Sander Armée (Lotto Soudal) és Angel Madrazo (Burgos-BH) szökésével kezdődött, majd hozzájuk csatlakozott a Jonathan Lastra (Caja Rural-Seguros RGA) és Willie Smit (Katusha-Alpecin) duója. Ez a négyes alkotta a nap szökését, a maximális előnyük a 6 percet is meghaladta, de a megszokott forgatókönyv szerint alakultak a dolgok, és egy idő után nagy erőkkel elkezdte a mezőny üldözni őket és ennek köszönhetően az előnyük gyorsan csökkenni kezdett.

Ezen a napon nem az volt a kérdés, hogy a szökevényeket utol fogják-e érni, hanem az, hogy az utolsó második kategóriás hegyet kibírja-e valamelyik sprinter. Gyorsan eldőlt ez a kérdés, amikor már a hegy előtt óriási tempót diktáltak a sprinter nélküli csapatok és gyakorlatilag a hegy elején elkezdett szétszakadni a mezőny. Davide Formolo (Bora-Hansgrohe) és Alejandro Valverde (Movistar Team) akcióztak elöl, melynek köszönhetően kb. 20 fő maradt az élen a hegy tetejére. A lejtőn Mikel Nieve (Mitchelton-Scott) indított támadást, hozzá csatlakozott Nairo Quintana (Movistar), Rigoberto Uran (EF Education First), Primoz Roglic (Jumbo-Visma), Nicolas Roche (Sunweb) és Fabio Aru (UAE Team Emirates). Az elöl lévő hatos szépen összedolgozott, míg hátul a piros trikós Lopeznek túl sok szövetségese nem akadt, így az előnyük szép lassan nőtt a többiekkel szemben.

Nem várt módon Nairo Quintana 3,1 km-rel a cél előtt indult meg, és hirtelen senki nem tudta vagy akarta átvenni a támadását, ezért a kolumbiai hegyimenő eltávolodott a lejtőn. Nem volt összhang az üldözők között, így végül Nairo Quintana nyerte a szakaszt, 5 másodperccel mögötte Nicolas Roche ért a célba a második helyen, míg Primoz Roglic a harmadik helyet szerezte meg. Ezzel új piros trikóst köszönthetünk Nicolas Roche személyében, aki 2 másodperccel vezet Quintana előtt.

A Vuelta 2. szakaszának végeredménye:

1 Nairo Quintana (Col) Movistar Team 5:11:17
2 Nicolas Roche (Irl) Team Sunweb 0:00:05
3 Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma
4 Rigoberto Uran (Col) EF Education First
5 Fabio Aru (Ita) UAE Team Emirates
6 Mikel Nieve (Spa) Mitchelton-Scott 0:00:08
7 Sergio Andres Higuita Garcia (Col) Equipo Euskadi 0:00:37
8 Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates
9 Alexander Aranburu Deba (Spa) Caja Rural-Seguros RGA
10 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team

Az összetett állása a 2. szakasz után:

1 Nicolas Roche (Irl) Team Sunweb 5:26:12
2 Nairo Quintana (Col) Movistar Team 0:00:02
3 Rigoberto Uran (Col) EF Education First 0:00:08
4 Mikel Nieve (Spa) Mitchelton-Scott 0:00:22
5 Miguel Angel Lopez (Col) Astana Pro Team 0:00:33
6 Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma 0:00:36
7 Wilco Kelderman (Ned) Team Sunweb 0:00:38
8 Sergio Andres Higuita Garcia (Col) Equipo Euskadi 0:00:40
9 Davide Formolo (Ita) Bora-Hansgrohe 0:00:46
10 Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo