fbpx

A Mavic Toe Warmer érdekes kamásliváltozat a francia ruházati specialista kínálatában. Leginkább az átmeneti időjárásban bizonyulhat hasznos, akár elengedhetetlen kerékpáros felszerelésnek. Különösen ajánlható azoknak, akik a gyakran panaszkodnak lábujj-kihűlésre, viszont a hagyományos vékony kamáslik kezelését körülményesnek találják.

Az egyik legpraktikusabb kiegészítő az őszi-téli kerékpározáshoz!

Az egyik legpraktikusabb kiegészítő az őszi-téli kerékpározáshoz!

A kerékpáros számára a láb melegen tartása többféle módon valósulhat meg. Az őszi-téli időszakra beszerezhetünk egy melegebb, gyakran neoprén anyaggal bélelt és vízhatlanított kerékpáros lábbelit, választhatunk egy vékonyabb vagy vastagabb nyári cipőre húzható kamáslit, illetve védekezhetünk „belülről” speciális „termozoknival”. Mindegyik módszer beválhat, döntően az időjárás és az éghajlat határozza meg, hogy melyik lesz a „befutó”. Például az amerikai prérin gyakran uralkodó mínusz 20-30 fokos hidegben, eszünkbe sem jutna csupán a zoknin „tuningolni”, vagy a most bemutatott Mavic Toe Warmer „félkamásban” tekerni. Ellenben a Kárpát-medencére jellemző égövben mindkét módszer beválhat: a csípős reggeli időjárásban a körülményesen kezelhető kamásli kiváltható egy lábujjmelegítővel, amely a nappali felmelegedés esetén egy mozdulattal eltávolítható. Hasonlóképpen ha a bringáról leszállva beltérbe érkezünk, nem kell feltétlen kamásliban párolni a lábat.

Akár országúti akár MTB cipővel párosítható...

Akár országúti akár MTB cipővel párosítható…

A Mavic különböző felhasználáshoz és időjáráshoz kínál eltérő kamáslitípusokat, több árfekvésben, de minden esetben kiváló minőségben. A Solomon-csoport tagjaként a legképzettebb fejlesztőgárda dolgozza ki a hideg elleni hatékony védelmet, a magas színvonalra pedig garanciát jelent, hogy a cég egyik részlege a téli sportok világhírű specialistája. Kiváló téli kerékpáros cipő is szerepel a széles ruházati választékukban, és mint a jelen bemutatóból látható, az „átmeneti” megoldásokra is van frappáns válaszuk.

Hatékony védelem a könnyen kihűlő lábujjak számára...

Hatékony védelem a könnyen kihűlő lábujjak számára…

A vízhatlan DWR-memránnal kiegészített Warm Shell ST alapanyag nemcsak a hőháztartást javítja, hanem a széllel és a csapadékkal is dacol, egyben strapabíró. A kialakítás praktikusan országúti cipőkhöz passzol. Rugalmas és ellenálló neoprén-jellegű alapanyaga kiválóan illeszkedik, nem csúszkál, amely részben a tapadós szilikoncsíknak köszönhető. A négyféle méret felel a pontos illeszkedés biztosításához.

Bármikor egy mozdulattal levehető, felhúzható...

Bármikor egy mozdulattal levehető, felhúzható…

A honi időjárási viszonyok közt a Mavic Toe Warmer a késő őszi hűvös-nyirkos időjáráshoz elégséges hőszigetelést biztosíthat, csökkenti a szél- és a nedvesség bejutását. Ha egy nagyobb esőben mégis vizes lesz a láb, a Toe Warmer így is valamivel melegebben tart. A felhúzás és a levétel nem is lehetne egyszerűbb: tényleg egyetlen mozdulatot igényel, a lehúzás akár még menet közben is kivitelezhető. A „félkamásli” lényegében úgy funkcionál, mint egy kar vagy térdmelegítő, igény szerint alkalmazható vagy eltávolítható. Ha hegyekben kerékpározunk, akár egy hosszabb lejtmenetre is érdemes felhúzni, főként ha az út nedves vagy az időjárás fent nemcsak hűvös, de szeles is. Például egy “beülős” pihenő során pár másodperc alatt megszabadulhatunk tőle, ami egy kamásli esetében már egyáltalán nem praktikus művelet. Az orr- és a talprész hatékony védelmet kapott, így a Toe Warmer szezonról szezonra szolgálhat. A kötelező fényvisszaverő elemet is megtaláljuk, így fokozva biztonságunkat a közutakon. Szerintünk mindenkinek érdemes kipróbálni a Mavic „félkamásli” által nyújtott előnyöket!

Megerősített orr-rész

Megerősített orr-rész

Jellemzők:

  • vízhatlan bevonattal ellátott rugalmas „félkamásli”
  • melegen és szárazon tartja a lábujjakat
  • feszes illeszkedés
  • Warm Shell ST neoprén-jellegű alapanyag
  • DWR-membrán
  • szél- és vízhatlanság
  • szilikoncsík a biztos tartás érdekében
  • tartós kialakítás megfelelő orr- és talpmegerősítéssel
  • fényvisszaverő nyomatok
  • négyféle méretben
  • fekete színben

Mért tömeg: 43 gramm/pár.

Ajánlott fogyasztó ár: 6400 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Nagyon meg lehet szeretni!

Nagyon meg lehet szeretni!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo