fbpx

Mavic országúti nyári ruházat kiegészítők: Zokni, sapka, kesztyű se maradjon ki!

Már bemutattuk a Mavic Cosmic országúti ruházatát, de pár fontos ruhadarabról még nem ejtettünk szót, melyek elengedhetetlen részei a kerékpározásnak, ezek nem mások, mint a zoknik, kesztyűk és sapkák, név szerint, Cosmic Low, Mid, High zoknik, Roadie sapka, nyári sisak alá való sapka és a Ksyrium Pro kesztyű.

mavic outi kiegeszitok

Kevés olyan kerékpáros van, aki címben említett kiegészítők közül egyiket sem viseli, sőt én zokni és kesztyű viselését kifejezetten ajánlom mindenkinek, természetesen a Mavic kínál ilyen kiegészítőket a jól megszokott csúcsminőségen, lássunk pár terméket a kínálatukból.

Mavic Cosmic Low, Mid, High zoknikcosmic zokni

Megjelenésükben tökéletesen passzolnak a Mavic Cosmic zoknik az országúti szetthez, csak ezért sem szabad kihagyni őket a Mavic ruhák tulajdonosainak. Ezenfelül persze más mezben és nadrágban bringázók is megvásárolhatják őket, hiszen ár-érték arányuk kifejezetten jó és többféle színben is elérhetőek. Háromféle szárhosszal kapható a Cosmic zokni, rövid, közepes és hosszú, ezenkívül semmi különbség nincs köztük, mindenki választhat közülük saját ízlése szerint. A zokniknál is az elsődleges szempont a szellőzés és a kényelem tökéletes kombinációjának elérése volt a francia gyártónál. A zoknik felső része kiválóan szellőző anyagból készült, mivel ott adjuk le a legtöbb hőt a lábunkon keresztül. A talppárnák alatt megerősítésekkel találkozhatunk, hiszen a talpunk ezzel a részével adjuk le a legnagyobb erőt, ez alatt van a pedál is. Soft Meryl Skinlife szálak szövik át a teljes zoknit, ezekről a szálakról tudnunk kell, hogy antibakteriális hatásúak, megelőzik a nem kívánt szagok kialakítását és megőrzik a bőr természetes egyensúlyát. A varrások is mind rejtettek ezzel is minimalizálva a kidörzsölés esélyét. A zokni jobb és bal láb specifikus, nem érdemes felcserélni a két párt, ha nem szeretnénk magunknak kellemetlenségeket 🙂 . A zokni is egy tipikusan olyan ruhadarab, amin nem érdemes spórolni, hiszen a három (kormány, nyereg, cipő) kontaktpont egyikénél található és erősen képes befolyásolni a menetkényelmet.

Jellemzők:
-Hosszú, közepes és rövid szárral is kapható
-A zoknik felső része a szellőzést növelő anyagból készült
-Soft Meryl Skinlife szálak a szagok ellen és a bőr természetes egyensúlyának megőrzéséért
-Megerősítés a talppárna alatt
-Gyorsan szárad
-Jobb és bal láb specifikus szövés
-Rejtett varrások
-Több színben kapható
Bővebb információ: http://mavic.hu/index.php?id_category=56&controller=category
Ajánlott fogyasztói ár: 3990 Ft (High), 3790 Ft (Low, Mid)

 

Mavic Roadie sapka

mavic roadieA múlt században a klasszikus kerékpáros viselet elengedhetetlen része volt a kerékpáros sapka, aztán később a fejvédők bevezetésével kicsit visszaszorult és mondjuk ki, hogy anyagát tekintve a mai űr-technológiás mezek, nadrágok között egyértelműen elavult, pedig lennének kifejezetten előnyös tulajdonságai a sapkáknak. A Mavic ezt ismerte fel és modernizálta a klasszikus sapkákat, így jött létre a Roadie. Könnyű, modern anyagának köszönhetően rendkívül jól szellőzik, sildje véd a naptól és az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy felszívja az izzadtságot és nem engedi, hogy a szemünkbe folyjon. Gondolni kell arra, hogy sokaknak rövid a haja, esetleg kopaszodnak és az izzadtságot már nem tartja meg a hajuk, plusz a sisak nyílásain keresztül még le is éghet a fejük, pont nekik találták ki ezt a sapkát, ami ezeket a problémákat mind megoldja. Anyaga rugalmas, a legtöbb fejformára jó és nem mellesleg az összes Mavic fejvédővel kompatibilis. Aki szerette a régi sapkákat az garantáltan ezt is fogja. Fekete és fehér színben kapható.

Jellemzők:
-Könnyű és lélegző nyári sapka
-A sildjének köszönhetően véd a napfénytől
-Felszívja az izzadtságot
-Gyorsan szárad
-Rugalmas kivitel
-Kompatibilis a Mavic fejvédőkkel
-Elérhető fekete és fehér színben

Bővebb információ: http://mavic.hu/index.php?id_product=209&controller=product
Ajánlott fogyasztói ár: 7990 Ft

Mavic sisak alá való nyári sapkamavic sapka

Ahogy a Roadie-nál már említettem a sapkaviselés nem őrült dolog nyáron sem. A Mavic kifejezetten a sisak alá fejlesztett ki egy sapkát, amit nyáron viselhetünk. Lényegében ez egy technikai sapka, melynek feladata az izzadtság felszívása és annak gyors elpárologtatása, tömören összefoglalva, sokat tud azért tenni, hogy a rövid hajúak vagy a kopaszok ne ússzanak az izzadtságban kerékpározás közben. Mivel anyaga rendkívül jól szellőzik, ezért szinte észre sem lehet venni, hogy a fejünkön van. Varrásai laposak, nem dörzsölik a fejünket bringázás közben, szabásának és rugalmasságának köszönhetően pedig a legtöbb fejre passzol. Természetesen úgy tervezték meg, hogy az összes Mavic fejvédő alatt hordható legyen.

Jellemzők:
-Kifejezetten sisak alá tervezték
-Könnyű
-Rendkívüli szellőzés
-Felszívja az izzadtságot
-Gyorsan szárad
-Rugalmas, tökéletesen passzol a legtöbb fejformához
-Lapos varrások
-Kompatibilis a Mavic fejvédőkkel

Bővebb információ: http://mavic.hu/index.php?id_product=210&controller=product
Ajánlott fogyasztói ár: 6400 Ft

Mavic Ksyrium Pro kesztyű

ksyrium pro kesztyuA Ksyrium Pro kesztyű megálmodásakor a Mavic azt a célt tűzte ki, hogy egy olyan kesztyűt hozzon létre, amiben nagy távokat lehet megtenni kényelmesen. Itt a legnagyobb kihívás a tenyér megtervezése volt, hosszas tesztek után jutottak el a mostani eredményre. A Ksyrium Pro tenyerén Ergo Pro Palm Ortholite szivacsok találhatóak, ráadásul 6 mm vastagságban, ezzel biztosítva a maximális kényelmet a kormány fogása közben. Ezekről a szivacsokról tudni kell, hogy memóriahabosak, tehát felveszik a kezünk formáját és ezáltal tökéletesen a kezünkbe fog simulni a fékváltókar, ezenfelül 20%-kal jobban csökkentik a kormány felől érkező ütéseket, rezgéseket. A kesztyű felső része vékony, jól szellőző anyagból készült, tehát nem fog meggyulladni a kezünk a Ksyrium Pro-ban. A mutató, a középső és gyűrűs ujjunknál a kesztyű belső felén kis nyúlványokat találunk, ezek segítségével tudjuk levenni a kesztyűt. A csuklónál a tépőzárat is úgy alakították, hogy semmiképpen ne tudja irritálni, dörzsölni a bőrünket, ennek a megoldásnak Ergo Strap a neve.
Összefoglalva a Mavic Ksyrium Pro kesztyű ajánlott vétel azoknak, akik egy igazán kényelmes kesztyűt szeretnének venni, ami hű társuk lesz a hosszú edzések, túrák, versenyek alatt.

Jellemzők:
-Hosszú edzésekre, versenyekre tervezett kesztyű
-Könnyű
-Kiválóan szellőzik
-Felszívja és elpárologtatja az izzadtságot
-Ergo Pro Palm Ortholite 6 mm szivacs a tenyér kényes részein
-Memória hab
-20%-kal jobban tompítja a kormány felől érkező ütéseket
-Ergo Cut, a maximális mozgás szabadságért
-Ergo Tab, könnyen felhúzható illetve levehető a kesztyű a kis “fogantyúk” segítségével
-Ergo Strap, a tépőzár kialakítása nem irritálja a bringást kerékpározás közben

Bővebb információ: http://mavic.hu/index.php?id_product=315&controller=product
Ajánlott fogyasztói ár: 11 990 Ft

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo