fbpx

Mavic Ksyrium Pro Thermo kantáros nadrág

teli_nadrag_korkep_108A leghidegebb téli napokra a Ksyrium Pro Bib Tight kantáros nadrág kínálja a legmagasabb szintű téli megoldást a Mavic széles ruházati palettán. A kiváló hőszigetelés mellett fokozottan szél és vízálló, ennek ellenére nem vastag, azaz nem viselkedik „sínadrágként”. Mindez köszönhető a legfejlettebb technikai alapanyagoknak, illetve a francia kerékpáros ruházat specialista által kifejlesztett számos innovatív technológiának. A bokazáródás például egy valódi mestermű!

A prémium kategóriás Ksyrium Pro Thermo a téli használatra tervezett kerékpáros nadrágokat meghazudtolóan vékony és rugalmas, pontosan illeszkedik, így a pedálozást egyáltalán nem hátráltatja. A titok nyitja a nadrágban alkalmazott kettős alapanyag-összetétel, amely egyszerre biztosít kiváló hőszigetelést, védelmet és a szél és a csapadék ellen, mindazonáltal meglepően rugalmas, így nem gyűrődik, ráncosodik, a láb mozgását pedig nem korlátozza. Nyugodt szívvel ajánlható akár versenyzéshez is, ideális például a téli időszakban megrendezett cyclocross futamokhoz.

A Ksyrium Pro Thermo egyik „összetevője” a magas szintű a Super Roubaix® technikai szövet, amelyet a francia márka DWR-membránnal egészít ki. Ez utóbbi rugalmasan követi a textilt, a szelet és a nedvességet kizárja, viszont lehetővé teszi a testpára szabad elpárolgását. A Super Roubaix® az olasz M.I.T.I. ruhaipari óriás terméke, rendkívüli hőszigetelés mellett többirányú rugalmasságot biztosít, és még a testpára elvezetését is fokozza. (A gyártóról bővebben egy kiváló angol nyelvű cikkben olvashatunk.) A magas szintű elasztikus képesség egy folyamatos mozgásban lévő nadrág esetében bőven kamatoztatható, egyszerre biztosítva pontos illeszkedést és mozgásszabadságot. A Super Roubaix® a piacon kapható legmagasabb szintű kerékpáros nadrágok esetébe érhető el.
[divider scroll_text=””]

[divider scroll_text=””]
A Mavic apait-anyait beleadott a Ksyrium Pro Thermo Bib Tight téli kantáros nadrágba! A fejlett, előre formázott technikai szövetpaneleket a kerékpáron elfoglalt testhelyzetet követő profi szabással állították össze. Megszámlálni is nehéz pontosan hány panelből épül fel a nadrág, mindenhol optimális irányú elasztikusságot, azaz pontos illeszkedést biztosítva. Itt érdemes egy mondat erejéig megállni: amikor kerékpáros ruházatot próbálunk – kiváltképp a prémium kategóriás, teljesítmény-orientált felhasználást megcélzó darabokat -, a tükör előtt ne egyenes testhelyzetben szemléljük az illeszkedést! Hajoljunk előre, mintha a kerékpáron ülnénk, guggoljunk le, mivel a valós illeszkedés és a kényelem csakis így ellenőrizhető!

Alul nem jön be a hideg!

A Ksyrium Pro Thermo Bib Tight esetében az alapanyag és a szabás egyaránt maximalista szemléletet tükröz. Ezt egészíti ki a Ergo 3D Pro Endurance Insert betét, amely nemcsak három különböző vastagsággal és szivacssűrűséggel rendelkezik (Ortholite® technológia), hanem egyben rugalmas is, tökéletesen kötve a láb mozgását. „Lélegző” tulajdonsággal is rendelkezik, a testpárát elvezeti, még a hosszú nyeregben töltött órák után friss érzetet kelt. A Mavic a nadrágot akár 8 órát meghaladó kerékpározáshoz is nyugodt szívvel ajánlja. Az Ergo Ride technológia egyben memóriaszivacsot is jelent, amely „bejáratás” után utolérhetetlen kényelmet tesz lehetővé.

A fentiek tükrében már egyáltalán nem tűnik irreálisnak a Mavic Ksyrium Pro Thermo-ért kiadott jelentős összeg. A kényelmet további fontos részletmegoldások fokozzák: ilyen például a lapos varrások alkalmazása, a bokánál elhelyezett teljesen különálló belső elasztikus réteg, a könnyen kezelhető minőségi cipzár, illetve a felcsúszást megakadályozó talppánt. (A belsőrész a bokára feszül, a talppántnak köszönhetően helyben marad, nyúlik, alkalmazkodik a mozgáshoz, míg a külső védőréteg e köré záródik.) A közlekedés biztonságát a fényvisszaverő nyomatok és elemek fokozzák, és az már csak hab a torán, hogy a nadrág hölgyspecifikus változatban is elérhető, így ezen a téren sem kell kompromisszumot kötni.

Ha egyszer lenyeljük a keserű pirulát, és befektetünk egy ilyen magas szintű, prémium kategóriás téli kantáros nadrágba, a fokozott hőszigetelés mellett rendkívüli védelmet élvezhetünk az időjárás viszontagságaival szemben. A franciák Ksyrium Pro Thermo modellje egyedülállóan puha, rugalmas, nem túlzottan vastag, mégis meglepően meleg viselet, többórás órás folyamatos kerékpározás esetén is kényelmes, akár komoly mínuszokban is. A felsoroltakat kizárólag egy ilyen szintű nadrág tudja: ne is várjuk el alacsonyabb árszinten!

Ergo 3D Pro Endurance Insert betét

Ergo 3D Pro Endurance Insert betét

Az etalon bokazáródás!

Az etalon bokazáródás!

Jellemzők:

  • kiváló védelmet biztosító teljesítmény-orientált téli nadrág
  • kerékpáros testhelyzetet feltételező előre formázott szabás
  • maximális mozgásszabadság tökéletes víz- és szélvédelemmel párosítva
  • Super Roubaix® technikai szövet, megfelelő helyeken víz és szél ellen felkészítve
  • szél- és vízálló, egyben rugalmas DWR-membrán
  • Ergo Ride technológia
  • kiváló hőszigetelés a lehető legalacsonyabb tömeg és anyagvastagság mellett
  • Ergo 3D Pro Endurance Insert betét
  • Ortholite® technológia
  • szellőzést biztosító háromrétegű és sűrűségű szivacsozás
  • széles kantár és cipzáros bokazáródás
  • felcsúszást megelőző talppánt
  • fényvisszaverős cipzárak és nyomatok a biztonságért
  • női változatban is kapható

Ajánlott fogyasztó ár: 63 900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Elképesztő, hogy a kerékpáros nadrágokban elhelyezett szivacsbetét-technológia mennyit fejlődött az elmúlt években!

Elképesztő, hogy a kerékpáros nadrágokban elhelyezett szivacsbetét-technológia mennyit fejlődött az elmúlt években!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo