fbpx

Mavic Ksyrium Elite országúti kerékszett

A rendszertervezés jegyében született Ksyrium Elite egyértelműen felső kategóriás modell a széles Mavic kerékkínálatban, minden igényt kielégítő Yksion Pro köpenyekkel érkezik, a kerék minden eleme a teljesítmény szempontjából optimalizált.

A Mavic kerékszettek a méltán híres felnitechnológiára, illetve a márka által az 1980-as években kifejlesztett megbízható ipari csapágyas agyakra épülnek. A Mavic az egyik első gyártó, amely „gyári” kerékszetteket kínált, azóta évről évre újabb és újabb fejlesztések látnak világot.

mavic_ksyrium_4Egy „gyári“ keréknél a küllők, az agyak és a felnik egységet képeznek, így biztosítva a magas szintű teljesítményt, stabilitást és megbízhatóságot. A kerék minden elem az adott felhasználásra és technikai színvonalra optimalizált. A Mavic ezt a koncepciót viszi a lehető legmagasabb szintre azzal, hogy a Ksyrium Elite speciálisan hozzá tervezett Yksion Pro köpenyekkel szerelt. Az már csak hab a tortán, hogy a teljes szett most kedvezményes áron kapható!

A Ksyrium név fogalom a kerékpáros berkekben. A féltucatnyi modellvariáns alacsony tömeg mellett versenyzéshez megfelelő stabilitást és megbízhatóságot kínál. A magas szintű technológiát figyelembe véve a modellcsalád árszintje még a hazai vásárló számára is elfogadható. Nézzük mit kínál a most bemutatott modell!
mavic_ksyrium_3
A Ksyrium Elite ISM 4D szuperkönnyű abronccsal és számos egyéb fejlett technológiával rendelkező prémium kategóriás kerékszett. A felniket összeillesztés után hegesztik, amely erősebb és könnyebb kereket eredményez, a fékfelület pedig UB Control kezelést kap. Az első és a hátsó abroncs eltérő profillal rendelkezik, hátul aszimmetrikus, a mai 25 mm-es köpenyekhez tökéletesen passzoló szélességgel. A kerékszettben alkalmazott küllő eltérő vastagságú „húzott“ és lapított típus, az optimális elrendezés érdekében elől 18, hátul 20 darabot találunk belőle. A küllőanya alumínium alapanyagú, FORE-technológiát alkalmaz, tehát a MAXTAL alapanyagú abroncsba menetesen csatlakozik, így előzve meg az esetleges kiszakadást.
mavic_ksyrium_1
A Ksyrium Elite esetében már megjelenik az Isopulse fűzés is, amely a legmagasabb szintű Mavic kerékszettek sajátja. A húzott „aero” acélküllők bal oldalon sugárban futnak, jobb oldalon pedig kétszer keresztezik egymást. Az agyakban alacsony gördülési ellenállású és tömített ipari csapágyak találhatók: ennek elnevezése QRM-technológia.

A kerékszett – mint már említettük – extrakönnyű Yksion Pro köpenyekkel érkezik, így a Ksyrium Elite minden eleme teljesítmény szempontjából optimalizált. Elől GripLink, hátul eltérő gumikeverékből és mintázattal készült PowerLink típust találunk. A Yksion Pro kiváló tapadást, defektvédelmet és finom szövetanyagot kínál, természetesen „hajtogatós“ Aramid-szálas szerkezetű. Ennél jobb köpenyt keresve sem találnánk, ráadásul a profil és a menettulajdonságok pontosan a Ksyrium Elite-hez optimalizáltak.
mavic_ksyrium_2
Az 1550 grammos tömeg már önmagában vonzóvá teszi a Mavic eme kiváló teljesítményt és magas technikai színvonalat nyújtó kerékszettjét, a színválasztéknak köszönhető pedig a vizuális élmény sem marad el. Négyféle színkombinációban készül, melyből a hazai boltokban fekete, a fekete/fehér és a fekete/piros érhető el. A Ksyrium Elite minden igényt kielégít, stabilitása, megbízhatósága akár versenyfelhasználásra is alkalmassá teszi.

Ajánlott fogyasztói ár 208 000 Ft., a Mavic Ksyrium Elite jelenleg akcióban kapható 186 990 Ft-os áron.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo