fbpx

Mavic Crossmax SL Pro Thermo téli cipő

A Mavic Crossmax SL Pro Thermo téli cipő a legmagasabb technikai színvonalon biztosítja a téli kerékpározáshoz elengedhetetlen hőszigetelést és vízhatlanságot. Ahogy a Crossmax cipőknél már megszokhattuk, az SL Pro Thermo esetében is megtalálható a francia márka összes csúcsmegoldása, a tapadást elősegítő Energy Grip Terra+ és Contagrip® talp, az Ergo Dial System rögzítés, az Ergo Fit 3D OrthoLite® belső kialakítás, kiegészítve az utánozhatatlan Gore-Tex® szigeteléssel és szellőzéssel.

Fejlett felső záródás a tökéletes vízhatlanság jegyében...

Fejlett felső záródás a tökéletes vízhatlanság jegyében…

Mi a kellemes téli kerékpározás titka? Először is legyünk óvatosabbak, figyeljünk a megváltozott útviszonyokra, főleg a rövidebb nappalok okozta kedvezőtlen látási viszonyok közt! Másodsorban a késő ősztől kora tavaszig tartó időszak mindenképpen speciális kerékpáros ruházatot igényel, amelynek elengedhetetlen tartozéka a lábakat „üzemi hőmérsékletben” tartó lábbeli. A csúcskategóriás Mavic Crossmax SL Pro Thermo téli MTB cipő ezt a problémát egyszer is mindenkorra megoldja: a lábfázást, rosszabb esetben a valóságos lefagyást egyszer és mindenkorra el lehet felejteni!

A Crossmax-szériához méltó versenyorientált technika hősziteléssel és vízhatlansággal kiegészítve...

A Crossmax-szériához méltó versenyorientált technika hősziteléssel és vízhatlansággal kiegészítve…

A végtagok különösen érzékenyek a hideg levegőre, amit a menetszél csak fokoz. Ideális esetben a fokozott hőszigetelés mellett a téli kerékpáros cipő egyben szél- és vízálló, továbbá biztosítja a belül keletkezett nedvesség elvezetését, így maximalizálva a hőszigetelést és a kellemes közérzetet. A Mavic által alkalmazott magas szintű technológiák – így a teljes mértékben vízzáró Gore-Tex® felsőrész – garanciát jelentenek arra, hogy a láb még a legcudarabb időben, több órás kinn tartózkodás után is száraz és meleg marad.

Teljeskörű védelem az időjárás ellen!

Teljeskörű védelem az időjárás ellen!

A Mavic Crossmax SL Pro Thermo modell esetében egyértelműen megmutatkozik a speciális téli lábbelik legnagyobb előnye. Feltehetően az olvasó is már tapasztalta, hogy a víz kizárása és a hő benntartása tekintetében a kamásli csak „félmegoldást” jelent, a Crossmax SL Pro Thermo viszont még az özönvízszerű esőzésnek is könnyedén ellenáll. A francia fejlesztők negyedórás merítéspróbának is alávetették csúcskategóriás téli cipőmodelljüket, de ezt követően sem tapasztaltak szivárgást. Ezt értelemszerűen egy kamáslitól nem várható el…

Karbon + Contragrip!

Karbon + Contragrip!

A cipő technikai jellemzői között megtaláljuk a ruhaiparban etalonként kezelt Gore–Tex® membránt, amely elképesztő vízállóságot tesz lehetővé, ráadásul mindez kiváló szellőzéssel párosul. Hasonlóképpen a Neoprene Ankle Gusset felsőrész megakadályozza a víz felülről történő bejutását, nem mellesleg így biztosítva a boka melegen tartását. A Crossmax SL Pro Thermo a lábmozgást egyáltalán nem korlátozza, így akár teljesítményorientált felhasználást is lehetővé tesz.

Ergo Dial System rögzítőrendszer + vízhatlan borítás

Ergo Dial System rögzítőrendszer + vízhatlan borítás

A vízhatlanság harmadik fő eleme a sífutó sportból átvett felső cipzáros záródás. Emlékezzünk, hogy a Mavic a Solomon-csoport tagja, ez utóbbi márka a téli sportok terén az egyik legismertebb! A láb stabilan tartásáért viszont már a Mavic által kifejlesztett rögzítéstechnika felel: a többi Crossmax MTB modellnél alkalmazott, illetve a versenyhasználatban is már bőven bizonyított Ergo Dial System a kellő stabilitás mellett a kényelem terén is etalon. Többórás “menetekhez” optimalizált, hasonlóképpen az Ergo Fit 3D OrthoLite® talpbetéthez, amely a kényelem és az ergonómia netovábbja.

Energy Grip Terra+ talpszerkezet

Energy Grip Terra+ talpszerkezet

Az Energy Grip Terra+ Outsole talpszerkezet a Mavic téli csúcsmodell esetében hatékony hajtást tesz lehetővé, ennek felületéhez kapcsolódik a fokozott tapadást biztosító Contagrip® járófelület. A Mavic által megadott talpmerevség-index 40-es, ami terephasználat mellett ideális kompromisszum a kényelem és a teljesítmény közt. A megerősített, vízhatlan varrások elvártak ezen a szinten, illetve a „mustra” során számunkra egyértelművé vált, hogy az egész cipőre a magas szintű kidolgozás jellemző.

Speciális Ergo Fit 3D OrthoLite® talpbetét

Speciális Ergo Fit 3D OrthoLite® talpbetét

Mavic Crossmax SL Pro Thermo-t országúti kerékpározáshoz is nyugodt szívvel ajánljuk. A járható talp és az SPD-stoplirendszer egyértelműen jobb választás egy téli kerékpáros cipő esetében, lévén a téli felkészülés nem feltétlen teljesítmény-orientált, továbbá a sártűrés szempontjait is figyelembe vevő SPD-rendszer biztosabb, praktikusabb használatot tesz lehetővé. A síkos úton lábunkat szívesebben helyezzük a francia márka által kifejlesztett Energy Grip Terra+ és Contagrip® talpra, mint egy kemény műanyag stoplira! A Mavic Crossmax SL Pro Thermo ettől függetlenül versenyzésre is alkalmas: például a sok esetben farkasordító hidegben megrendezett téli cyclocross versenyeken a kiváló hő- és vízszigetelés a szó szoros értelmében „aranyat ér”!

Hatékony hajtást biztosító sarokcsésze

Hatékony hajtást biztosító sarokcsésze

Szerencsés, aki ebben a cipőben hajthatja végig az előttünk álló telet!

Szerencsés, aki ebben a cipőben hajthatja végig az előttünk álló telet!

Jellemzők:

  • fagypont alatti időjáráshoz is alkalmas, vízhatlan téli MTB cipő
  • -25 és +5 fok közötti használatra optimalizált
  • tökéletes vízhatlanságot és szellőzést biztosító Gore–Tex® membrán
  • integrált Neoprene Ankle Gusset bokarész
  • sífutásban bevált felső cipzáras védelem
  • Ergo Dial System rögzítőrendszer
  • Energy Grip Terra+ talpszerkezet
  • Index Energy Transfer 40-es merevségi besorolás
  • Contagrip® járófelület
  • megerősített sarokkialakítás
  • puha, meleg bélés
  • speciális Ergo Fit 3D OrthoLite® talpbetét
  • 37-49 méretben
  • 480 gramm/db

Mért tömeg: 1032 gramm/pár, 43-as méretben.

Ajánlott fogyasztó ár: 64 000 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo