fbpx

Mavic Aksium Convertible dzseki

A francia kerékpáralkatrész és ruházati specialista Aksium Convertible dzsekije a hűvös időjárásra szánt bicajos felső öltözetek jolly-jokere. Habár elsődlegesen a sportolás igényeit veszi alapul, kiváló vízhatlansága és szellőző képessége révén ugyanúgy beválhat kerékpáros túrázáshoz, munkába járáshoz, montizáshoz, illetve bármikor, ha az időjárás hűvös, szeles vagy neves.

mavic_convertible_1

A cipzárak nem érnek össze, így a szellőzőnyílás is adott!

A cipzárak nem érnek össze, így a szellőzőnyílás is adott!

Az Aksium Convertible Jacket modellnévben eleve szerepel a sokrétű felhasználás lehetősége, így az olvasót nem érheti meglepetésként, hogy lecipzározható ujjainak köszönhetően a meleg kerékpáros dzseki szélálló mellénnyé alakítható. Ezzel egy újabb hasznos ruhadarabot kapunk, újabb felhasználási körrel. Az innovatív módon megtervezett Aksium Convertible dzseki hasonló praktikus megoldásai és a részletek iránti maximális figyelem talán már el is várható a világ egyik vezető bicajos felszerelésgyártójától!

Az ujjak lecsatolása lehetőséget nyújt arra, hogy a felmelegedő időjárásban ne kellejen egyszerre megválni a reggel még hatékony védelmet nyújtó szeretett dzsekinktől. Fokozatosan, először az ujjakat lecsatolva, majd a dzsekin elhelyezett cipzáras „szellőzőket” beüzemelve alkalmazkodhatunk a külső hőmérséklethez, illetve a belemelegedett izmok által befolyásolt hőháztartáshoz. A szükséges szellőzést a fejlett technikai alapanyag, illetve a hátsó hálós kialakítás ugyancsak fokozza.
[divider scroll_text=””]

Többféle színben elérhető, hozzánk a "klementin" változat került...

Többféle színben elérhető, hozzánk a “klementin” változat került…

A másik oldalról nézve a kérdést – tehát amikor az időjárás kedvezőtlenre fordul – az Aksium Convertible dzseki ismét újabb arcát mutatja meg. A rugalmas „2.5” membránnal kiegészített puha tapintású Ride Wick Warm technikai alapanyag magas szintű szél- és vízállóságot biztosít. Ilyenkor ugyebár a látási viszonyok sem ideálisak, tehát jó szolgálatot tesznek a hátoldalon elhelyezett fényvisszaverő elemek, továbbá a közúti közlekedés során elengedhetetlen láthatóságot az igen feltűnő klementin szín is hatékonyan fokozza.

Az illeszkedés még a túl nagy méret ellénére is egész sportos...

Az illeszkedés még a túl nagy méret ellénére is egész sportos…

mavic_convertible_5

Így állna, ha a méretemben kaptuk volna!

A dzseki esetében alkalmazott alapanyag nem „kispályás”. A Ride Wick Warm rendkívül jól szigetel, amelyet a francia tervezők “2.5” vízzáró membránnal egészítettek ki. Ez nem változtatja meg a szövet rugalmasságát, testhez állóságát, így a dzseki könnyedén követi a felsőtest mozgását. A hónalj alatt eltérő alapanyagot találunk, amely rendkívül elasztikus és légáteresztő, így biztosítva a pontos illeszkedést és a megfelelő szellőzést. A vállnál elhelyezett cipzár könnyen kezelhető, de ami még fontosabb, tökéletesen vízzáró. Mögötte egy elasztikus szegélyt találunk, amely mellény „üzemmódban” biztosítja a pontos illeszkedést és szigetelést.

Az Aksium Convertible természetesen kerékpározásra jellemző testhelyzet szerinti szabást kapott, ujjai és hátrésze kellően hosszú, felsőtest vonalát pontosan követi. (Célszerű felpróbáláskor előre dőlni a reális illeszkedés ellenőrzéséhez!) Ezt a franciák ergonomikus záródást biztosító Ergo Cuff mandzsettával, illetve az aszimmetrikus Ergo Zip cipzár-kialakítással egészítették ki. A derékrészen felcsúszást megelőző szilikonszegélyt találunk, a felső „végen” a gallér pontos illeszkedését kényelemfokozó elasztikus, bolyhos bélés fokozza.

Imádjuk a Mavic manzsetta-kialakítást!

Imádjuk a Mavic manzsetta-kialakítást!

Még nem említettük az ergonomikus zsebkialakítást: hátul három méretes tárolót találunk, egyik médialejátszó kimenetet is biztosít, elöl pedig még egy további cipzáras zseb áll rendelkezésünkre. Látható, hogy a fejlesztők mindenre gondoltak. Habár az Aksium sorozat nem a prémium áras kollekció a francia ruházati specialista széles palettáján, mind a funkcionalitás, mind a kényelem terén maximalista szemléletet tükröz. Végezetül a szabás terén még egy „csavart” vetett be a Mavic: az Aksium Convertible dzseki hölgyspecifikus változatban is elérhető, így nem kell kompromisszumot kötni mint más gyártók „unisex”, általános termetre és felhasználáshoz ajánlott modelljei esetében.

Mellényként is viselhető...

Mellényként is viselhető…

Jellemzők:

  • kiváló vízállóságot biztosító, lecsatolható ujjas meleg dzseki
  • többféle időjárásban egyaránt használható, út közben „átalakítható”
  • puha tapintású Ride Wick Warm alapanyag
  • víz- és szélálló, rugalmas „2.5” membrán
  • lapos, szigetelt varrások
  • szellőzést biztosító belső kialakítás
  • ergonomikus, bélelt gallér
  • Ergo Cuff mandzsetta
  • könnyen kezelhető, aszimmetrikus Ergo Zip cipzár
  • praktikus három hátsó zseb
  • elöl cipzáras zseb a telefonnak és az értékeknek
  • médialejátszó kivezetés
  • derékon elhelyezett szilikoncsík a felcsúszás megakadályozása érdekében
  • biztonságot fokozó fényvisszaverő nyomatok
  • női változatban is kapható

Ajánlott fogyasztó ár: 41 600 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

A gallérmegoldás is tetszett!

A gallérmegoldás is tetszett!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo