fbpx

Magyar versenyzők a Cyclocross Világkupán – Eredmények Tábor-ból

A csehországi Tábor-ban rendezett Cyclocross Világkupa a Vas Kata Blanka és a Vas Balázs révén volt érdekelt hazánk, Blanka az elit nők között a középmezőnyben a 34. helyen végzett, míg Balázs U23-ban a 32. lett. Az elit férfi mezőnyt ismét a regnáló Európa-bajnok Mathieu Van der Poel uralta.

November 17-én rendezték Csehországban a Cyclocross Világkupa legutóbbi fordulóját, ahol már magyar versenyzőnknek is szurkolhattunk. A magyar cyclocross sportot a múltban nem igazán képviselték sikeresen nemzetközi versenyeken, ritka volt az olyan verseny, ahol körhátrány nélkül valamelyik magyar versenyző célba tudott érkezni. Az elmúlt 1-2 évben voltak már biztató jelek a fiataloknál, idén pedig várhatóan továbbfejlődnek fiataljaink.

Vas Balázs még a nyáron mesélte nekünk, hogy tervei szerint az idei szezonban már több magasabb kategóriájú cyclocross versenyen fog indulni, bár magas a léc, hiszen most lép fel U19-ből az U23-as kategóriába, tehát nem lesz egyszerű éve. Az EB után most a világkupán Tábor-ban állt rajthoz, ahol a mezőny hátsó felében ért célba a 32. helyen.

Testvére, Vas Kata Blanka, aki idén még csak U19-es korú, de mivel ilyen kategória nincs a világkupán, ezért az elit nők között indult. Blanka tavaly is ért el biztató eredményeket, de ilyen fiatalon nem mindenki várta, hogy megfelel a nemzetközi elit mezőny kihívásának, de sikerrel vette az első akadályt, a középmezőnyben a 34. helyen ért célba 3 perc hátránnyal a győztes mögött.


Az elit férfiaknál Mathieu Van der Poel folytatta remek formáját és megint nem talált legyőzőre, ellenfelei megpróbáltak mindent, de a holland zseni akkor is előttük ért a célba. A 2. helyet Michael Vanthourenhout szerezte meg, míg a 3. Lars Van Der Haar lett.  Az elit nőknél nagy csata volt az első helyért, melyet Lucinda Brand nyert Annemarie Worst és Alice Maria Arzuffi előtt. U19-ben Witse Meeusen, U23-ban pedig Thomas Pidcock volt a leggyorsabb.

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo