fbpx

Madarász Gábor az Agria KTK MKSZ-elnök jelöltje

Április 22-én folytatódik a februárban félbeszakadt MKSZ közgyűlés, azaz a kerékpársportok ernyőszövetségének gyűlése, melyen mind a majdnem száz, valamely szakág által bejegyezett tag szavazathoz jut. A tét nem kicsi. Nem csak elnököt, elnökséget is választ a közgyűlés, továbbá 2011. évi beszámolót és 2012. évi tervet fogad el. Szerkesztőségünkbe elsőként az Agria KTK jelöltjéről, Madarász Gáborról érkezett székfoglaló.

Agria KTK sajtóközlemény:
Az informatika hozta össze az elnököt és jelölőjét, a Millenáris kerékpárpálya projekt mozgatórugóját és az Agria Kerékpáros és Triatlon Klub szakosztályvezetőjét, azaz Madarász Gábort és Steiner Györgyöt. A történet innen indul, két informatikai cég vezetőjének közös küldetése a kerékpársport. A klub új elnökjelöltet állít Madarász személyében az április 22-re összehívott MKSZ közgyűlés elé, a jelölést pedig úgy tűnik, minden szakág részéről pozitív visszajelzés fogadja.

Madarász Gábor, szenvedélye az időfutam

Bizonyára sokan emlékeznek még Vígh László kormánybiztos tavaly év végi bejelentésére, miszerint a Puskás stadion rekonstrukciós programjának keretein belül, az évtized végéig újjáépül a főváros szívében leledző, 116 éves ódon Millenáris kerékpárpálya. Talán kevesen tudják, hogy Madarász Gábor – a médiafigyelmet kerülve és a háttérben a szakmai munkára koncentrálva – volt az, aki a kormányzati erők figyelmét a pálya felújítására irányította. Segítségére volt két neves építész, az Ybl Miklós-díjas Váncza László és az ”aussie-magyar”, egyben Koós Károly-díjas Anthony Gall is, akik világszínvonalú tervet tettek le a Millenáris kerékpáros pályáról és központról a kormányzat asztalára. Az ötletet és annak megvalósítási tanulmányának elkészítését a sportért felelős miniszterelnöki biztos, az egykori öttusázó olimpiai bajnoki ezüstérmes, Balogh Gábor is támogatta, csakúgy, mint a világ legnagyobb tanácsadó cége, az Ernst&Young.

Az erőforrások egyesítése magában hordozza a terv sikerét, az Agria KTK pedig úgy gondolja, Gábor munkássága megalapozott indok arra, hogy az MKSZ elnöki pozíciójára elsőként jelölje.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo