fbpx

Lovassy második a Román Körverseny zárószakaszán!

Lovassy Krisztián a Román Körverseny Szalonta és Margita közötti 113 kilométeres zárószakaszán is dobogós helyezést ért el, a kilencedik napon második lett a sprintbefutón a harmadik győzelmét szerző görög Tamuridisz mögött.

Szoros sprint a zárószakaszon

Ahogy a csíkszeredai Tusnad Cycling Team versenyzőjétől megtudhattuk a 6. szakaszon szerzett bronzérmét értékelve, az Europe Tour sorozatba tartozó UCI 2.2 kategóriás Román Körversenyen elsősorban a formába lendülés volt a célja egy hosszabb pihenőt követően (összetettben a 62. helyen végzett 55:47 perc hátránnyal), s ezzel elkezdődött az olimpiai felkészülés.

Lovassy és a Tusnad-sor a Román Körversenyen

Krisztiánnak csapattársa segítése is feladata volt a viadalon, és a Tusnád meg is szerezte az összetett győzelmet a horvát Matija Kvasina révén, így sikeresen zárták a csapat számára fontos körversenyt. A mezőnyben a magyar Close2 Carrera GiEsse csapata is ott tekert, a Bernárd Bendegúz, Molnár István, Radonics Máté, Simon Péter, Solymosi Márton, Werderits Ádám sorból Bernárd Bendegúz a 40. (+37:24 perc), Molnár István az 52. (+45:05 perc), Simon Péter pedig a 27.  (+21:22 perc) helyen végzett, a többiek nem fejezték be a körversenyt, melyet összesen 67 bringás teljesített.

Összetett végeredmény:
1. Matja Kvasina (horvát – Tuşnad CT)
2. Victor De La Parte Gonzalez (spanyol – Tbaleware) +23 ”
3. Johannes Heider (német – Univega) +2’51 ”

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo