fbpx

Lovassy Krisztián “az esélytelenek nyugalmával” szerezte meg harmadik bajnoki címét

177 km-es távon rendezték ma Ibrányban az országúti nemzeti bajnokságot, ahol Lovassy Krisztián (Differdange Losch) az utolsó kilométeren belül robbantva szerezte meg a győzelmet Dér Zsolt (Vorarlberg) és Hartmann József (Szekszárdi SZKE) előtt. A női versenyen idén is Király Mónika (S.C: Michaela Fanini) nyert magabiztosan, Kapott Szonját (Degavi-Tipográfia) és Temela Esztert (Epronex-Bike Hungary) megelőzve.

lovassy

Krisztián így foglalta össze a mai versenyt:

Esélytelenek nyugalmával edzésképpen álltam rajthoz, betegségből még nem jöttem ki teljesen, ráadásul a csapattársam, Rózsa Balázs sem tudott rajthoz állni így nem sok esélyt láttam a győzelemre. A főbb elmenésekre reagáltam és raktam a kereket, de a verseny nagy része unalmasan telt és elég monoton volt.

A DKSI fiataljai nagyon szépen dolgoztak, kontrollálták a dolgokat, amíg tudták. Bátorfisok is sokan voltak egyszer ők is megpróbálták átvenni a az irányítást. Utolsó két és fél kör lószparádé, meglepő, de szinte mindent át tudtam venni ami érdemben befolyásolta volna a végét. Kb. 5-tel a vége előtt mentem el Kusztival, mikor utolért a mezőny, abból Jani kontrázott Zsolttal, azt is át tudtam venni. Az utolsó másfél kiliig össze is dolgoztunk, onnan pedig ment a matek.

Jani sokat vállalt a végén, de mivel Kusztival felváltva leszóltak a nap nagy részben egyértelmű volt, hogy nem fogok nyelet menni neki a végéig. Onnan Zsolt se nagyon akart menni, így vártam 400-ig akkor pedig beleszóltam és a mezőny előtt hazaértem.

Eredménylisták:

mezonyob17_v__1_

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo