fbpx

LAZER Z1: egy pillanat alatt aerová változtatható országúti fejvédő

A LAZER egy prémium kategóriás belga fejvédőgyártó, mely profi csapatokat is szponzorál, számos győzelem köthető a versenyzői nevéhez. Elsők között kezdtek aero fejvédőket gyártani országúti mezőnyversenyre (bár nem külön fejvédőket gyártottak, hanem egy speciális héjat, amivel opcionálisan lehetett javítani a fejvédők légellenállását). A Z1 a gyártó csúcsmodellje, a LAZER minden lehetséges extrájával felszerelte ezt a professzionális szélcsatornában tesztelt versenyzésre alkalmas sisakot.

LAZER_Z1

 

A Z1 természetesen In-Mold technológiával készült, ezenfelül rendelkezik a habon belül egy speciális erősítő rendszerrel (a gyártó RBS-nek nevezi), mely a teljes fejvédőt átszövi ezzel biztosítva fejünk épségét. A sisak a halántéknál lejjebb ér, mint egy átlagos fejvédő, ezáltal jobban védve ezt a területet. MIPS-es változat is létezik belőle pár grammért nehezebbért (a MIPS egy speciális réteg a sisak belsejében, ami ütés hatására elfordul ezzel is csökkentve az ütés erejét). Az extrémen jó szellőzésért 31 nyílás felel, a fejünk hűtésében az egyik legjobb fejvédő a piacon.

LAZER_Z1

 

A LAZER fejvédők egy különleges állító rendszerrel rendelkeznek, melyet a gyártó Advanced Rollsys-nek nevez, a sisak tetején található a tekerő, ami egy damilrendszer segítségével szabályozza a fejvédő keret méretét. Ezenkívül az is állítható, hogy a fejünk hátsó részén milyen magasan tartson a keret, ezzel megvalósítva a három dimenziós állíthatóság lehetőségét. Az állítható keretrendszernek és a hátsó rész kialakításának köszönhetően akár hosszú hajjal, copffal is viselhető, így a nők is bátran viselhetik. A szivacsozása kitűnő, finom tapintású, de AQUAPAD szivacsozás is elérhető hozzá, ami egy különleges, a fej formáját nedvesen is megjegyző puha anyagból készül. Három (S/M/L) méretben kínálja a gyártó ezt a fejvédőt.

LAZER_Z1

 

Külseje egyedi, messziről fel lehet ismerni, hogy LAZER termékről van szó. A gyártás minőségén látszik, hogy felsőkategóriás fejvédőről van szó, sehol egy kilógó hab vagy héj darab, a mechanika is hibátlanul teszi a dolgát. 10 színben kapható.

LAZER_Z1

A Z1-hez kapható az Aeroshellnek nevezett speciális műanyag héj, melynek felpattintásával pillanatok alatt aero sisakká változtathatjuk, de akár esős, hűvös időben is eltakarhatjuk vele a szellőző nyílásokat a beömlő hideg levegő elől. Hat színben kapható ez a héj, ezek: piros, narancs, sárga, zöld, rózsaszín és átlátszó. A Z1 kompatibilis a LAZER MAGNETO szemüvegeivel, melyek speciális kialakításúak, a száruk rövidebb, mint egy átlagos szemüvegé és ez a csonka szár a fejvédő szíjára rögzíthető mágneshez kapcsolódik. A sisak Z-led kompatibilis, ami egy a gyártó által kínált fejvédőre szerelhető hátsó lámpa. A LifeBEAM speciális pulzusmérőjével is használható, a sisakban elhelyezhető pulzusmérőnek köszönhetően elhagyható a sokakat zavaró mellkaspánt. Ezenkívül elérhető hozzá a CAPUCCINOLOCK fantázianevű zárszerkezet is, amit, ha a csatba illesztünk, számkóddal védett lakattá változtathatjuk fejvédőnket és így a rövid megállásoknál (pl kávészünet) le tudjuk vele zárni kerékpárunkat.

Lazer_Magneto

LAZER MAGNETO

JELLEMZŐK:
>Advanced Rollsys®
>In-Mold
>T-PRO halénték védelem
>RBS merevítő rendszer
>31 szellőzőnyílás
>Szélcsatornában tesztelt
>Extrém szellőzés
>Opcionális aerohéj
>MAGNETO szemüveg kompatibilis
>Z-led kompatibilis
>LifeBEAM kompatibilis
>Elérhető AQUAPAD szivacsozás
>CAPUCCINO LOCK kompatibilis

Tömeg: 232g (S)

Ajánlott fogyasztói ár: 86 990 Ft, 98 990 Ft a MIPS-es változat

További információ a gyártó honlapján
http://www.lazersport.com/product/bike-adult-road/z1-matte-flash-orange-white

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo