fbpx

Lánykérés a Vuelta a Espana utolsó szakaszán

A Deceuninck-Quick Step csapata idei 5. győzelmét szerezte a Vueltán a holland Fabio Jakobsen révén, Primoz Roglic (Jumbo-Visma) hazaviheti az összetett győzelemért járó piros trikót, és mellesleg történt egy lánykérés is verseny közben.

A háromhetesek utolsó szakasza mindig a gálázás jegyében zajlik, ma azonban a koccintásokon túl volt egy nem mindennapi epizód: Jesus Ezquerra (Burgos BH) a versenyt a csapatautóban kísérő barátnőjét lepte meg, ugyanis élő adásban kérte meg a kezét. A zsebéből vette elő a gyűrűt, majd a csókot is összehozták kis nyújtózkodással.

A 106 kilométeres szakasz végén Madrid belvárosában már versenytempóra kapcsolt a mezőny, a sprinterek utolsó csörtéjére került sor. A Quick Step nagyon magabiztosan készített elő, senkinek nem adták át a kezdeményezést az utolsó méterekig. Jakobsen a legjobb pozícióból indított, legfőbb ellenfelének, Sam Bennettnek (Bora-Hansgrohe) viszont még a felvezetésből kiálló Richézét is ki kellett kerülnie. Hiába volt picit gyorsabb az ír végsebessége, a holland nyerte a szakaszt.

Összetettben nem történt változás, a pirós trikós Roglic kényelmesen átgurult a célvonalon, és élete ötödik háromhetesén a győzelmet is megszerezte a síugróból lett kerékpáros. A második a világbajnoki trikóban tekerő veterán spanyol, Alejandro Valverde (Movistar) lett, a harmadik pedig a GT-k krónikájába bombaként berobbanó 20 éves Tadej Pogacar, aki három szakaszgyőzelmet is szerzett. Két szlován versenyző eddig sosem állt még háromhetes összetett dobogóján.

A ponttrikót rengeteg jó helyezésének köszönhetően szintén Roglic vihette haza, a hegyi trikót Geoffrey Bouchard (Ag2R-La Mondiale). A legjobb fiatal versenyző Pogacar lett, a csapatversenyt pedig a Movistar nyerte.

Vuelta a Espana 21. szakasz eredménye:

1 Fabio Jakobsen (Ned) Deceuninck-QuickStep 2:48:20
2 Sam Bennett (Irl) Bora-Hansgrohe
3 Szymon Sajnok (Pol) CCC Team
4 Jon Aberasturi Izaga (Spa) Caja Rural-Seguros RGA
5 Edvald Boasson Hagen (Nor) Dimension Data
6 Edward Theuns (Bel) Trek-Segafredo
7 Tosh Van Der Sande (Bel) Lotto Soudal
8 Clement Venturini (Fra) AG2R La Mondiale
9 Marc Sarreau (Fra) Groupama-FDJ
10 Dion Smith (NZl) Mitchelton-Scott

Összetett végeredmény:

1 Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma 83:07:31
2 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:02:16
3 Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates 0:02:38
4 Nairo Quintana (Col) Movistar Team 0:03:29
5 Miguel Angel Lopez (Col) Astana Pro Team 0:04:31
6 Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe 0:07:16
7 Wilco Kelderman (Ned) Team Sunweb 0:09:47
8 Carl Fredrik Hagen (Nor) Lotto Soudal 0:12:54
9 Marc Soler (Spa) Movistar Team 0:22:10
10 Mikel Nieve (Spa) Mitchelton-Scott 0:22:17

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo