fbpx

Kusztor Péter: címvédőként a Tour de Bretagne-on

Kusztor Péter, a svájci Atlas-Personal kerekese jövő szerdától az Europe Tour sorozatba tartozó Tour de Bretagne körversenyen áll rajthoz Franciaországban címvédőként, egy itthon töltött edzésekkel telő időszak után. Kuszti erről ír legfrissebb blogbejegyzésében:

A pénteki napon visszaérkeztem Freiburgba. Nagyon jól és mozgalmasan telt az otthon töltött két és fél hét. Találkoztam a családommal, meglátogattam a barátaimat, és természetesen keményen edzettem. Lehetőségem volt stéherezni, Árvai Attilának köszönhetően. A mészégetői emelkedőn elvégeztem egy ötperces tesztet, és új rekordot értem el.

Az utolsó kemény edzésemet múlt vasárnap végeztem, egy galyatetői kör volt a penzum. A szüleim elkísértek autóval, így újabb lehetőségem adódott a stéherezésre.* Aszód után beálltam a kocsi mögé és elmentünk egészen Pásztóig. Innen felkapaszkodtam Galyatetőre, majd Mátraházára. Ezek után leereszkedtem Gyöngyösre, a várost elhagyva, újra be az autó mögé és Gödöllőig meg sem álltunk. 212 kilométer jött össze a nap végére, 5:37 perc alatt abszolválva. Tehát úgy érzem, hogy jól sikerültek az elmúlt heti edzések; hasznos munkát végeztem.

Következhet a szezon második harmada. Szuper versenyprogramom lesz az előttem álló két hónapban; ezeket megtaláljátok oldalamon, a „versenynaptár” menüpontban.

A soron következő megmérettetésről egy pár gondolat. Szerdán veszi kezdetét a 2.2-es Tour de Bretagne. Egy héten keresztünk tart majd a küzdelem a fehér-zöld csíkos mezért. Tavaly meg tudtam nyerni ezt a versenyt; idén sem kisebb céllal állok a rajthoz, minthogy megvédjem a címemet.

Nincsenek olyan túl hosszú szakaszok, de lesz egy fontos befutó a negyedik napon. Ekkor az utolsó két kilométer egy meredek emelkedőn vezet fel. Biztos sokaknak ismerős lehet a hegy neve, -Mur de Bretagne- hiszen Cadel Evans itt nyert etapot az előző évben a Tour de France-on. Jó formában érzem magamat, erős csapattal állunk rajthoz, és ami a legfontosabb, hogy motiváltan vágok neki a viadalnak, és úgy érzem, hogy fejben teljesen jól vagyok. A derbi hivatalos oldalán minden információt megtaláltok, a rajthoz álló francia és külföldi alakulatokat, szakaszokat, szintrajzot…stb. Egy beharangozó cikk már meg is megjelent az egyik leghíresebb francia napilapban, melyen én vagyok a képen, Bernard Hinault és Christophe Fossani (a főszervező) társaságában. Próbálok minden nap jelentkezni, de hosszabb összefoglalót a verseny után készítek. További szép hétvégét kívánok mindenkinek!

Üdvözlettel,

Kuszti

kusztorpeter.com

*Stéher: Azt jelenti, amikor a kerékpáros előtt megy egy autó vagy motor, ő pedig beáll neki szélárnyékba. Így lehetőség van intenzív tréningeket végezni, egy kicsit szimulálni a verseny intenzitást. Síkon fontos, hogy 110-es fordulat körül dolgozzanak a lábak. Az emelkedőkön is nagyon hasznos tud lenni ez a fajta edzésmódszer. Mintha egy másik versenyző menne előttünk és nekünk az a célunk, hogy ne szakadjunk le róla. Ami nagyon fontos, hogy a stéherezést gyakorlott vezetővel végezzük, és figyeljünk oda mindig, mert azért veszélyes 50-60 km/h-val menni egy jármű mögött. Kicsivel jobb, ha motor mögött megyünk, mert ott lehetőségünk van könnyen előre nézni, és egyszerűbben kikerülni az úthibákat.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo