fbpx

Kusztor kilencedik az elzászi körverseny végén

Kusztor Péter az utolsó hegyi szakaszon bizonyította jó formáját az elzászi körversenyen, a kilencedik helyen érkezve a hegyi befutón. Sajnos a balszerencsésen alakult második szakasz után összetett pontszerző helyre már nem volt esély, a magyar bajnok végül harminchetedikként zárt az UCI 2.2 kategóriás Europe Tour viadalon.

A július 24-étől 29-éig tartó Tour Alsace viadal zárószakaszáról – melyet cspattársa, Jonathan Fumeaux nyert – a svájci Atlas Personal bringása így számol be honlapján:

„Az utolsó napra hagyták az Alsace legnehezebb részét. 157 kilométert kellett megtenni, 3600 méter szintkülönbséggel. Öt hegy megmászása várt ránk, a Col de Bagenelles (905m), a Platzerwasel (1193m), a Col du Hundsruck (748m), a Grand Ballon (1336m), és végezetül a híres Ballon d’Alsace.

A rajt után 5 kilométerrel kialakult a nap szökése – mintegy 19 versenyzővel, – melyen Fumeaux és én is benne voltunk. Az egyik legnagyobb név a csoportból Anthony Charteau személye volt. Ekkor már meg is kezdtük az első mászást. A sok próbálkozás miatt ez a hegy nem esett túl jól, de tudtam, hogy később egyre jobb lesz. A soron következő emelkedőn már rendben ment minden, de azért éreztem az előző napokat a lábaimban. Az maximális előnyünk 4:40 volt, ezt igen sokáig tudtuk is tartani. Minden egyes emelkedőt követően egyre jobban fogyatkoztunk. Az utolsó mászás 10 kilométer hosszan vezetett felfelé, itt már csak 12-en haladtunk az élen, az előnyünk két perc felett mozgott.

Az első kilométeren rögtön megindultak a támadások. Ekkor már igen fájtak a lábaim, de pár kilométeren keresztül még tudtam tartani magamat a spiccen. Nagyjából 6 kilométerre a céltól megúsztam, innen próbáltam erős tempót diktálni, hogy nehogy befogjanak hátulról.

A célba négyen együtt érkeztünk, és sikerült lesprintelnem a többieket, így megszerezve a 9. helyet; Fumeaux pedig megnyerte a szakaszt, így azt hiszem, hogy elég szép napot zártunk. Nagyon kemény szakaszon vagyunk túl, de örülök, hogy végre sikerült egy szép helyet elcsípnem. Összetettben 37. lettem.

Legközelebb Svájcban fogok versenyezni, addig pedig pihenő következik.”

Összetett végeredmény:

1. TIERNAN-LOCKE Jonathan GBR EDR les 717.4 km en 18h01’00” (moy. 39.92 km/h)
2. PLIUSCHIN Alexandr MDA LET 26.
3. BARGUIL Warren * FRA ETU 2:17.
4. ZAKARIN Ilnur RUS TIK 3:35.
5. LE BOULCH Dimitri FRA AUB 4:59.
6. ROWSELL Erick * GBR EDR 9:42.
7. HOWSON Damien * AUS JAY 10:09.
8. OLIVIER Daan * NED RB3 14:47.
9. UMERBEKOV Nikita * KAZ AS2 14:54.
10. SAGGIORATO Mirco SUI EKZ 15:12.

37. KUSZTOR Peter HUN ARH 24:47.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo