fbpx

Kulcsember hagyja el az UCI-t

A skót Chris Ball bejelentette távozását az UCI-tól, azonban a kerékpározástól nem távolodik el.

2008-tól az UCI-nál „technical delegate”-ként tevékenykedett, 2011-től pedig a gravity szakágak koordinátora is lett.

Chris Ball

Az elmúlt öt évben Chris Ball rengeteget tett a versenyzők és nézők biztonságáért, valamint a tiszta versenyzésért és azért, hogy a downhill világkupák azon a szinten kerüljenek lebonyolításra, ahogyan azt ezen időszak alatt láthattuk. Ő volt a felelős a pályák és környezetük biztonságáért és szakmai színvonalukért, valamint kapcsolattartó volt az UCI és a szervezők, a média, a TV között, hogy mind a versenyek, mind azok közvetítése gördülékenyen és profin mehessen.

Minden bizonnyal lényegesen stabilabb helyzetben érezhetnék magukat a gravity szakágak, ha Chris továbbra is ellátná az előbb említett feladatokat, mivel napjainkban sok egyéb helyen hallható panaszkodások ellenére a nemzetközi downhill sportnak töretlen a fejlődése. Azonban aggodalomra nincs ok, intézkedései, ötletei a jövőre is kihatnak, valamint valószínűleg lesz utódja, csak még nem tudni ki. Reméljük hasonlóan a downhillhoz közeli és szakértő személy lesz.

Mielőtt bárki azt hinné, hogy valami baj történt Chris-szel, megnyugtathatom, semmi, ám lényegesnek tartom az ő eddigi tevékenységének, karrierjének rövid bemutatását.

Szerepe azért is fontos, mert Chris Ball maga is downhill versenyző volt, így egy rider szemszögéből koordinálhatta az eseményeket és szabályrendszerüket.

Downhill versenyzőként a világkupákon is megállta a helyét

Versenyzőként 2002-től 2007-ig a világkupa sorozat állandó résztvevője volt, valamint ez idő alatt szerzett skót bajnoki címet is. Szerepelt a legendás Earthed filmekben, sőt, az Earthed 4 borítóján őt láthatjuk.

Alapítója és edzője a 2006 óta működő Scottish Downhill Academy-nek, mely a skót downhill versenyzők és ígéretes tehetségeik felkészítésére és supportálására hivatott. 2007-ben Ruaridh Cunningham-mel junior világbajnoki címet nyertek, majd 2010-ben Lewis Buchanan ugyanezen kategória bronzéremével gyarapította az éremgyűjteményüket.

Versenyzése után a brit downhill-fourcross válogatott edzője is lett a 2007-es, valamint a 2008-as világbajnokságon. 2008-ban nem mellékesen a britek megszerezték első férfi felnőtt downhill világbajnoki címüket Gee Atherton révén, valamint az első nőit (Rachel Atherton) is!

A fentebb említett feladatain túl sokat tett és tesz az enduro versenyzésért, melynek maga is aktív résztvevője, gyakran láthatjuk őt a szakág eseményein.

Chris szenvedélye az endurozás

Ezzel még nincs vége a sornak, Chris alapítója, vezetője és edzője a briteknél nagysikerű Dirt School-nak, mely a nevéből is kiderül, mountain bike edzéseket tart a teljesen kezdőktől a profi versenyzőkig.

Kíváncsian várjuk hol fog legközelebb feltűnni Chris Ball, reméljük kaphatunk még szakértelmének pozitív kihatásaiból!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo